Societat 15/05/2014

10a edició de La Nit dels Museus

El 17 de maig 70 centres barregen festa i cultura

Ara
4 min
El cartell de La Nit dels Museus, que tindrà lloc el 17 de maig a una setentena de museus | AJUNTAMENT DE BARCELONA

BarcelonaMés de setanta centres de Barcelona, l'Hospitalet, Badalona, Cornellà, Esplugues i Santa Coloma de Gramenet obren les portes el dissabte 17 de maig des de les 19.00h fins a la 1 de la matinada.

Una àmplia oferta d'exposicions, concerts, dansa, teatre i recitals poètics, tallers, visites comentades i activitats per a tots els públics.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d'Europa en la qual participen més de quatre mil museus de quaranta països i que enguany arriba a la desena edició. Una nit en què la festa és cultura i la cultura és una festa.

A la Nit dels Museus la segueix el Dia Internacional dels Museus: portes obertes a la majoria dels museus també el diumenge 18 de maig.

Com en les edicions d'anys anteriors, es plantegen rutes per 6 zones geogràfiques diferents, que agrupen els museus per la proximitat geogràfica i pels enllaços a través de transport públic.

Zona 1: de Montjuïc a l'Hospitalet: CaixaForum, Castell de Montjuïc, Centre d'Art Tecla Sala, Col·lecció de Carrosses Fúnebres, Fundació Arranz-Bravo, Fundació Joan Miró, MAE. Centre de Documentació i Museu de les Arts Decoratives (Institut del Teatre), Muhba Refugi 307, Museu d'Arqueologia de Catalunya, Museu de l'Hospitalet (Edifici Casa Espanya), Museu de l'Hospitalet .Can Riera, Museu de l'Hospitalet Edifici Harmonia, Museu Nacional d'Art de Catalunya, Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch i.

Zona 2: de l'Eixample a Gràcia: Biblioteca Pública Arús, Espai Mercè Sala, Fundació Catalunya. La Pedrera, Espai Mercè Sala, Fundació Antoni Tàpies, Fundació Foto Colectania, Fundació Suñol, Fundació Francisco Godia, Museu del Modernisme Català i Museu Egipci de Barcelona.MUHBA Casa del guarda del Parc Güell i recinte Modernista de Sant Pau.

Zona 3: del Gòtic al Mar: Aqüeducte romà, Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, Blue Project Fundation, Cercle Artístic Sant Lluc, El Born CC, Estudi Regomir, MEAM. Museu Europeu d'Art Modern, Muhba Domus de Sant Honorat, Muhba El Call, Muhba Plaça del Rei, Muhba Porta de Mar, Muhba Temple d'August, Muhba Via Sepulcral Romana, Muralla de Mar, Museu d'Història de Catalunya, Museu de la Xocolata, Museu Diocesà de Barcelona, Museu Frederic Marès, Museu Moto Barcelona, Museu Picasso, Sala Ciutat i Teatre Museu El Rei de la Màgia.

Zona 4: del Raval al Port: Arts Santa Mònica, CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Filmoteca de Catalunya La Capella, La Virreina Centre de la Imatge, MACBA; Muhba Refugi 307, Museu d'Història de Catalunya i Museu Marítim de Barcelona.

Zona 5: Santa Coloma / Badalona / Fòrum / Glòries / Sant Andreu: Can Framis. Museu de pintura contemporània. Fundació Vila Casas, Fabra i Coats. Centre d'Art Contemporani de Barcelona, MUHBa a Fabra i Coats, Museu de Badalona, Casa romana dels dofins, Museu de Badalona. Jardí de Quint Licini, Museu de Badalona. Termes i Decumanus, Museu de Ciències Naturals de Barcelona; Museu de la Música, Museu del Disseny de Barcelona i Museu Torre Balldovina.

Zona 6: Sant Gervasi / Pedralbes / Esplugues / Cornellà: Cosmocaixa, Estudi Fotogràfic Centelles, MUHBA Casa del guarda del Parc Güell, Museu Agbar de les Aigües, Museu Can Tinturé, Museu de Ceràmica "La Rajoleta", Museu FC Barcelona, Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

Enguany s'incorporen de nou a l'ampla xarxa d'espais que ja participen en la Nit dels Museus:

  • El Recinte Modernista de Sant Pau
  • El Castell de Montjuïc
  • El Born Centre Cultural
  • L'Arts Santa Mònica
  • La Fundació Francisco Godia
  • La Filmoteca de Catalunya
  • La Blueproject Foundation
  • L'Estudi Regomir
  • Els edificis Harmonia i Can Riera del Museu de l'Hospitalet
  • Els espais del MUHBA a la Fabra i Coats
  • La Casa del Guarda del Park Güell

Al web www.lanitdelsmuseus.cat i a www.bcn.cat/lanitdelsmuseus trobareu la informació ampliada i actualitzada de les activitats de cada museu i també les propostes de rutes per 6 zones diferents.

La Nit dels Museus 2.0

Tota l'actualitat de la vetllada es podrà seguir també a través del compte de Twitter @bcncultura i l'etiqueta #bcnesmuseu.

També es podran consultar els espais vinculats a La Nit dels Museus, i informar-se a través de les recomanacions de totes les activitats programades a cada centre a través de Foursquare.

El canal Facebook de Barcelona Cultura recollirà la participació i les opinions dels visitants. A més, hi haurà disponible una aplicació per mòbils (Apple i Android), amb informació de totes les activitats, horaris i la ubicació dels museus.

Concurs fotogràfic

El concurs convida tots els visitants a explicar la seva La Nit de Museus (com es preparen, les seves experiències, quins museus visiten, etc) mitjançant imatges, i etiquetar-les amb #bcnesmuseu a Twitter o Instagram.

Els participants del concurs podran guanyar un carnet BCNcultural, que dóna accés a més de 400 activitats exclusives o amb descomptes especials.

Hi haurà 5 fotografies guanyadores. Les fotografies que participaran en el concurs s'hauran d'haver pujat a Twitter o a Instagram entre el dimarts 13 a les 9 h i el dimarts 20 a les 12 h. Per participar-hi cal inscriure's prèviament a www.bcn.cat/fotomobil.

stats