ANÀLISI DEL SISME
Societat 12/05/2011

Més de la meitat dels edificis de Llorca examinats pels tècnics no es poden habitar

Només un 44% dels 542 immobles inspeccionats tenen el codi verd que permetrà els veïns tornar-hi en breu. Un 39% tenen codi groc i un 17%, vermell. Molts d'aquests últims s'hauran de tirar a terra

Redacció
1 min

LlorcaEl 56% dels edificis examinats pels tècnics l'endemà del terratrèmol de Llorca són inhabitables ara per ara.

Dels 542 edificis inspeccionats fins ara, només el 44% són habitables. Perquè quedi clar, a les façanes d'aquests immobles s'hi ha col·locat un senyal verd, que significat que s'hi pot entrar sense perill. Això no vol dir que no hi hagi danys i grans esquerdes, sinó que no són estructurals. La resta d'edificis, un 56% dels analitzats per ara, són perillosos en major o menor grau. El 39% tenen un senyal "groc", i només s'hi permet l'accés per recollir roba i estris. I el 17% estan marcats amb un senyal vermell que significa que no s'hi pot entrar perquè hi ha perill d'esfondrament. En alguns casos, els tècnics ja han dibuixat una D amb esprai a la façana dels edificis que tenen clar que caldrà demolir.

Els veïns de la resta d'edificis afectats tampoc no poden tornar a casa seva, almenys fins que els edificis siguin inspeccionats i rebin el codi verd.

El consorci de compensació d'assegurances ha fet una primera estimació dels danys i calcula que les indemnitzacions arribaran a uns 36 milions d'euros.

Per a aquest divendres, està previst el funeral per les nou víctimes mortals provocades pel terratrèmol de 5,1 graus que aquest dimecres al vespre va sacsejar la ciutat murciana. La missa funeral es farà al pati del recinte firal de Santa Quitèria, on s'han instal lat 1.150 seients per als assistents.

stats