Societat 18/07/2012

Rigau: "No acceptem una llei amb una prova determinada pel ministeri"

La consellera demana gestionar les proves d'avaluació en acabar primària, ESO i batxillerat. Wert diu que tindrien una part "uniforme" i una altra de "variable" que podrien decidir les autonomies

Joan Faus
1 min

MadridLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha mostrat aquest dimecres molt crítica amb la possibilitat que les proves d'avaluació en acabar primària, ESO i batxillerat siguin dissenyades i gestionades pel ministeri d'Educació. "No acceptem una llei amb una prova determinada pel ministeri", ha dit Rigau després de les quatre hores de reunió entre el ministre José Ignacio Wert i les comunitats autònomes.

La consellera s'ha mostrat a favor de les proves, però ha demanat que la Generalitat pugui dissenyar-les, determinar-ne el contingut i aplicar-les. "Vetllarem per les nostres competències aferrissadament", ha afegit.

Rigau ha assegurat que si el disseny i la gestió de les avaluacions recau en el ministeri Catalunya s'hi oposarà. Tot i així, ha dit que queda la "porta oberta" per a possibles canvis.

Per la seva banda, el ministre s'ha mostrat dialogant i ha dit que les proves tindrien una part "uniforme" i una altra de "variable" que podrien decidir les autonomies.

stats