Educació

Educació aparta un professor d'un institut de Badalona acusat d'assetjar sexualment tres alumnes

L'home hauria enviat missatges de caràcter sexual per Instagram a adolescents del centre on treballava

2 min
Una aula de l'Escola Rafael Alberti de Badalona.

BarcelonaEducació ha obert un expedient a un professor d'un institut de Badalona que està investigat per presumptament haver enviat missatges amb proposicions sexuals a tres alumnes menors d'edat. Fonts del departament confirmen que el docent a hores d'ara "està apartat de la docència i està de baixa" i que, paral·lelament, se li ha obert un expedient. A més, Inspecció s'ha posat en contacte amb el centre educatiu, situat al barri de Sant Roc, per conèixer el cas i fer-ne seguiment.

Segons ha avançat El Periódico, un jutjat d'instrucció número 2 de Badalona investiga el professor, que treballava a l'aula d'acollida del centre, per l'assetjament sexual a tres alumnes per Instagram. Segons el mateix diari, el magistrat que porta el cas ja ha dictat una ordre d'allunyament de l'home perquè no pugui acostar-se a l'institut ni a les tres víctimes. Més enllà de les mesures judicials, des del departament d'Educació s'ha activat la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència i professionals del servei s'han posat en contacte amb l'institut per oferir suport psicològic a les alumnes que ho necessitin.

Missatges per Instagram

Els missatges haurien començat a principi de curs, el setembre del 2023. Segons converses recollides per El Periódico, l’home va insistir a una de les alumnes perquè tinguessin relacions sexuals en grup. La noia inicialment considerava que el professor pretenia establir una amistat amb ella, fins que els missatges van ser molt constants i perseverants, moment en què es va sentir assetjada i ho va explicar.

A principis d'aquest any una docent va alertar de la situació a la direcció de l'institut, que va començar a fer un seguiment del cas. Quan van demanar explicacions al professor, ell no va negar els missatges, però va assegurar que havien estat les alumnes que l'havien buscat a ell a través de les xarxes socials. L'investigat també va assegurar que les converses eren "una broma". L'11 de gener el centre va fer arribar el cas a Inspecció i l'endemà el professor investigat va agafar la baixa.

stats