Ensenyament
Societat Educació 24/01/2024

Inspecció assumeix el control d'una escola de Sabadell després de la baixa en bloc de l'equip directiu

Famílies i antics docents del centre critiquen el "baix nivell educatiu" del centre

ARA
1 min
Una aula d’escola.

BarcelonaEl departament d'Educació ha assumit la direcció de l'escola Andreu Castells de Sabadell, després que aquest dimarts els tres membres de l'equip directiu hagin agafat la baixa mèdica en bloc, en un context de reiterades crítiques de les famílies. Un equip d'inspecció s'ha traslladat físicament al centre públic aquest dimecres per ajudar els docents a organitzar-se mentre treballen per buscar un nou equip que assumeixi el lideratge de manera interina.

"S'ha garantit la normalitat i seguim treballant des del primer moment per garantir-la, els nens han tingut classe", ha explicat la directora dels Serveis Territorials al Vallès Occidental, Maite Fons, que ha afegit que s'ha fet seguiment de la situació "des del minut zero". En aquest sentit, Educació ha confirmat que el centre ha seguit i continuarà funcionant de manera correcta, tot i el sotrac que ha provocat la baixa de l'equip directiu.

El conflicte entre famílies i el centre es remunta al 2019 pel "baix nivell educatiu" que els pares i les mares consideren que reben els seus fills. "No estan aprenent mètodes d'estudi per preparar-se els exàmens, ni estan acostumats a tenir deures o a utilitzar una agenda de planificació", assegura l'associació de famílies en un comunicat. A aquesta sensació s'hi han sumat "les males maneres de tractar les famílies per part de la direcció", segons ha explicat a Catalunya Ràdio una mare de l'escola, Verónica Calvo. Les famílies ja s'havien manifestat per exigir la dimissió de la direcció i durant les últimes setmanes s'ha sumat a la queixa un grup d'antics docents que han signat un comunicat lamentant la manca de projecte pedagògic del centre.

stats