Societat 24/10/2019

Normalitzada tota la xarxa viària a Barcelona després dels estralls de la llevantada

A la de Lleida hi continua havent sis trams afectats, a la de Tarragona dos i a la de Girona, un

Ara
2 min
Els efectes del temporal encara condicionen la mobilitat

BarcelonaLa xarxa viària de la demarcació de Barcelona ha quedat completament normalitzada aquest dijous després que s'hagin reparat els desperfectes causats per la llevantada de dimarts en aquest àmbit territorial, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). A les altres tres demarcacions provincials hi continuava havent a les cinc de la tarda nou trams afectats. On n'hi ha més és a la zona de Lleida, concretament sis. Estan tallades la C-230a en terme de Lleida, la LV-7022 a Puigverd de Lleida i la LV-7031 entre les Borges Blanques i Cervià de Ter. També hi ha trànsit lent a la L-200 a Mollerussa i a la LV-2012 a la Floresta, on hi ha un carril obert. I hi ha restricció per a camions a la LP-7013 en terme del Vilosell.

D'altra banda, a la demarcació de Tarragona hi ha dos trams afectats. Està inundada la TV-3143h a Riudoms i hi ha una esllavissada a la TV-421 a Picamoixons. Finalment, a la demarcació de Girona hi ha un tram afectat. La GIV-6321 està tallada per inundacions a Bellcaire d'Empordà.

Pel que fa a la circulació de trens, es mantenen els talls a la R12, la R13 i la R14 per la llevantada entre Calaf i Lleida i entre l'Espluga i Lleida.

Els trens de la R12 no funcionen entre Calaf i Lleida i hi ha servei alternatiu per carretera. Aquest dijous hi ha una programació especial en les línies R13 i R14, molt afectades per la llevantada. El recorregut habitual està interromput des de dimarts a la tarda i s'ha de fer en autobús el tram entre l'Espluga de Francolí i Lleida, cosa que suposa allargar el trajecte uns 50 minuts. D'altra banda, per problemes de senyalització derivats del temporal, la circulació a les línies R1 i RG1 és irregular, amb retards que en alguns casos poden superar els 15 minuts. En aquest cas, però, la circulació de trens ja no es fa per una única via com passava ahir. El servei internacional cap a França segueix aturat també per inundacions a la zona francesa. Sí que es garanteix el servei entre Figueres i Barcelona. Hi ha, però, retards d'uns 15-20 minuts a l'AVE entre Figueres, Girona i Barcelona per la crema intencionada de cables de fibra òptica, segons ha informat Renfe.

stats