Societat 26/06/2014

El cas Efial de Torredembarra arriba també als ajuntaments de l'Ametlla de Mar i Ascó

El soci majoritari de la consultora, Antonio Martos, era alhora gerent de les empreses urbanístiques municipals de les dues poblacions, que havien signat contractes amb Efial

Efe
2 min

L'Ametlla de MarLa denúncia que ha desencadenat l'escorcoll i les posteriors detencions a l'Ajuntament de Torredembarra no és un cas aïllat, ja que els consistoris de l'Ametlla de Mar i Ascó també han estat denunciats per suposades irregularitats en la contractació de la consultora Efial.

En el cas de l'Ametlla de Mar, el jutjat d'instrucció número 1 de Tortosa investiga la vinculació d'Antonio Martos com a gerent de la societat urbanística municipal La Cala Gestió, que era al mateix temps soci majoritari d'Efial, la consultora a la qual, des de La Cala Gestió, haurien adjudicat entre 2010 i 2012 dos contractes valorats en 465.000 i 396.000 euros, respectivament.

En la fase de diligències prèvies van ser imputats l'alcalde, Andreu Martí, i el mateix Martos. La Fiscalia apunta que el gerent de l'empresa pública municipal La Cala Gestió, Antonio Martos, podria haver incorregut en un delicte d'activitats prohibides a funcionaris públics i en un altre de negociacions prohibides per ser gerent d'aquesta empresa pública i al mateix temps soci majoritari d'Efial, l'empresa encarregada d'assessorar La Cala Gestió.

El cas d'Ascó és bastant semblant, ja que el jutjat d'instrucció de Gandesa investiga l'adjudicació de la gestió d'Ascó Serveis a Efial, perquè, com passava a l'Ametlla, el director general de l'empresa municipal era, novament, Antonio Martos, al mateix temps president i màxim responsable d'Efial.

La denúncia en aquest cas va ser presentada a Fiscalia pels regidors del grup Independents d'Ascó-FIC.

El febrer de 2011, el consell d'administració de l'empresa municipal, a proposta del mateix Martos, va acordar adjudicar a Efial un contracte per import de 351.750 euros i un any de durada en concepte de "gestió i assistència econòmica i financera, comptable i tributària" en matèria urbanística.

Al mes d'abril passat, el jutjat va requerir informació a l'Ajuntament, i la investigació es troba sota secret d'actuacions.

stats