Els empresaris de la Zona Hermètica de Sabadell recorren davant el TS per evitar el trasllat

Els operadors es mostren disposats a trobar una solució "dialogada" i lamenten la manca de voluntat dels agents polítics

Els empresaris de la Zona Hermètica de Sabadell han presentat aquest dilluns un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem (TS) contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que desestimava la demanda que van presentar els operadors contra el pla de l'Ajuntament que preveu el traslladat de les discoteques a la zona de Sant Pau de Riu-sec. El portaveu de l'Associació de Locals d'Oci de l'Hermètica, Joan Cosp, ha considerat que la sentència "no és justa" i que "l'únic pas que queda" és esperar la decisió del TS. Cosp ha assegurat que estan oberts a trobar una solució "dialogada" però ha lamentat que no han trobat mai la voluntat per part dels polítics.

Segons el pla especial de regulació dels usos recreatius al barri de Gràcia aprovat el 2011 per l'Ajuntament, les llicències de bars i discoteques de la zona caducarien el maig del 2016. La previsió era que aquestes discoteques es traslladessin a la zona de Sant Pau de Riu-sec, on hi ha diversos establiments comercials i de restauració. L'Associació de Locals d'Oci de l'Hermètica es va mostrar en desacord des d'un principi i per això va presentar una demanda contra el pla del consistori. Ara, el TSJC ha desestimat aquesta demanada i per això els operadors han presentat un recurs de cassació.

Cosp ha assegurat que l'aplicació del pla suposaria el tancament d'una vintenta de locals i "sense indemnitzacions". Ha apuntat també que hi ha 400 persones que treballen de manera directa i que podrien perdre la feina i ha remarcat que bona part d'aquests treballadors són gent jove. A més, ha dit que també es posaria en perill la feina d'empleats relacionats de manera indirecta.

El portaveu ha destacat que els locals d'oci de la zona tenen "una trajectòria immaculada" i ha assegurat que compleixen les mesures de seguretat perquè estan "completament fiscalitzats". Cosp també ha posat en valor que en alguns casos es tracta de negocis que fa 25 anys que funcionen.