Societat 13/08/2016

Evacuats 500 passatgers per l'enèsima avaria a la R16

La línia ha estat tallada durant una hora i mitja i s'han traspassat els passatgers del comboi avariat a un tren buit amb passarel·les. El conseller Rull critica que el tren era massa vell per fer un viatge fins a València

Ara
1 min
Les vies a l'altura de l'estació de Sant Vicenç de Calders

BarcelonaUna més. Renfe i els serveis d'emergències han hagut d'evacuar uns 500 passatgers, segons les primeres estimacions de la companyia, que circulaven en un tren de la R16 avariat. El comboi havia sortit a les 9.13 de l'Estació de França i s'ha aturat entre Cunit i Sant Vicenç de Calders cap a les 11.10 per un problema mecànic.

Durant una hora i mitja, la companyia ha tallat la línia. Fins a les 16.30 els trens han circulat per via única, mentre els operaris treballaven per retirar el comboi avariat. A hores d'ara ja s'ha restablert totalment la circulació però la línia acumula retards de més de 20 minuts.

Renfe ha traspassat amb unes passarel·les els passatgers del comboi avariat cap a un tren buit que han fet arribar fins a aquell punt. Els Bombers han col·laborat en el trasllat, i mentrestant la direcció general de Protecció Civil ha activat preventivament la prealerta del pla d'emergències ferroviàries (Ferrocat).

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s'ha referit a aquesta nova incidència de la R16 amb una sèrie de tres tuits en què critica que el tren avariat era dels models més vells que té Renfe, i que no hauria de fer viatges tan llargs.

stats