Societat 09/05/2014

La dona espanyola: dues relacions sexuals, un orgasme

Una enquesta feta a 26.000 persones de 26 països demostra que nigerians i mexicans són els més satisfets amb la seva vida sexual. Els brasilers, els més insatisfets

Ara
4 min
parella fent sexual

BarcelonaEl sexe és una necessitat física i, per tant, és un element consubstancial als humans, visquin on visquin. Però per més que sigui una activitat física no s'escapa a factors culturals, que expliquen per què hi ha diferències tan substancials en la manera com els ciutadans d'arreu del món viuen la seva sexualitat. Les enquestes fetes sobre la matèria, en especial les realitzades per Durex, permeten dibuixar un mapa per conèixer millor com el món practica el sexe... i per trencar estereotips.

Quins són els més satisfets amb la seva vida sexual?

Nigerians i mexicans són els que es manifesten més satisfets amb la seva vida sexual. A Nigèria el 67% de la població afirma estar molt satisfeta amb la seva vida sexual, mentre que els que es declaren totalment insatisfets són un 0%. A Mèxic un 63% està molt satisfet, i un 10% molt insatisfet. El país del món amb menys satisfacció sexual és el Brasil, un fet que trenca el tòpic. Només un 42% dels brasilers estan molt satisfets amb la seva vida sexual, mentre que un 19% se sent molt insatisfet. A Espanya, el percentatge de satisfets és només del 49%, amb un 19% que es declara insatisfet.

Els homes tenen més orgasmes que les dones...

No és cap estereotip sinó una realitat pura i dura. Mentre que els homes arriben a l'orgasme en 2 de cada 3 relacions sexuals que mantenen, les dones assoleixen el clímax només en 1 de cada 3. Aquesta és, però, una mitjana, amb grans variacions segons els països. Una dona espanyola arriba a l'orgasme en 1 de cada 2 relacions sexuals, mentre que els homes ho fan en 4 de cada 5. Singapur, Xina i Mèxic són els països on aquesta diferència és més estreta, mentre que als Estats Units, Austràlia i Alemanya és més gran, la qual cosa sembla indicar que no hi ha una relació directa entre el grau d'igualtat d'una societat i el seu grau de satisfacció sexual.

...però estan més insatisfets?

Sí. Una cosa és arribar a l'orgasme i una altra sentir-se satisfet amb la vida sexual. Això explica la paradoxa que mentre que els homes tenen més orgasmes que les dones, són elles les que es manifesten més satisfetes, de forma global, amb la seva sexualitat. A Espanya, un 44% d'homes es considera satisfet, mentre que en les dones la xifra arriba al 54%.

Quin és el país amb un major nombre de MTS?

Turquia és el país del món on hi ha una incidència més gran de malalties de transmissió sexual. L'explicació és senzilla: els seus habitants tenen més relacions amb més persones, i és un dels països on menys es fa servir el preservatiu. Amb tot, els supera Noruega, on un 70% de la població confessa que no fa servir preservatius.

Quants companys sexuals es tenen en tota una vida?

Els menys promiscus són els xinesos, que de mitjana tenen relacions sexuals amb tres persones al llarg de la seva vida. A Israel, en canvi, la mitjana és de deu companys sexuals, un fet que en part s'explica perquè és un dels països on les relacions sexuals són més prematures: als 16 anys.

Quins són els més precoços?

Els ciutadans més precoços del món són els que viuen a Sudamèrica, que tenen el seu primer contacte sexual amb 17,4 anys. Els més que hi arriben més tard al sexe són els asiàtics, que tenen 21,8 anys la primera vegada que es fiquen al llit amb algú. La mitjana europea se situa en 18,5 anys.

A on duren més les relacions sexuals?

A Nigèria, on hi dediquen 24 minuts. Els segueixen els grecs, mentre que a la l'Índia i a França és on van més de pressa, amb poc més de 13 minuts. Espanya, amb 15,9 minuts, està per sota de la mitjana mundial.

Amb quina freqüència es tenen relacions sexuals?

Els grecs, amb 164 relacions sexuals cada any, són els més prolífics, i superen amb molt diferència països amb més reputació en la matèria, com Itàlia (121 relacions a l'any), i França (121). Els menys prolífics són els japonesos, que només tenen 48 relacions sexuals a l'any. Espanya ocupa una posició discreta, amb 118 relacions anuals.

Influeix el tipus de relació?

Sí, en funció del gènere. Els homes tenen unes relacions sexuals més satisfactòries amb persones amb les quals no viuen. Com més compromís, menys excitació. Exactament el contrari que els passa a les dones, que afirmen sentir més plaer si practiquen sexe amb els seus cònjuges.

Sexe i respecte

Les relacions sexuals no només es basen en el plaer i l'amor, sinó que en molts casos hi entren altres factors, com el poder. És per això que en molts països els seus ciutadans diuen no sentir-se respectats per les seves parelles sexuals. Només un 19% dels habitants de la Índia diuen que se senten respectats. A l'altre extrem, Mèxic, on el 88% de la població es considera respectada. A Espanya, el percentatge que diu que se sent respectat és del 80%.

La vida sexual és excitant?

Ho és per un 78% de nigerians, però només per a un 10% dels japonesos. A Espanya, un 49% de la població considera la seva vida sexual "excitant".

El nivell de satisfacció es redueix amb els anys?

Sí. Aquesta és una dada universal. Com més grans, menys satisfets, una queixa que sembla derivada del fet que les persones de més edat tenen menys relacions sexuals. Amb tot, hi ha diferències entre homes i dones. Són els homes els que, a mesura que es fan grans, es consideren més insatisfets, mentre que en el cas de les dones passa tot el contrari.

Són doloroses les relacions sexuals?

Evidentment no hi pot haver plaer si hi ha dolor, i un percentatge important de la població assegura sentir dolor quan manté relacions sexuals. La xifra més elevada es dóna al Japó, on un 41% dels ciutadans diu que sent dolor quan practica sexe. Allà on la xifra és més baixa és a l'Índia, amb un 17%. A Espanya, el percentatge de persones que diuen sentir dolor és del 25%.

stats