SOCIETAT
Societat 27/09/2011

Les entitats socials alerten del perill que les residències concertades no puguin pagar sous

Representants de 25 entitats s'han reunit a la conselleria de Benestar Social i Família per apropar posicions amb el Govern. De la reunió n'ha sortit l'acord de crear una comissió de seguiment de la crisi

Joan Serra
1 min

BarcelonaRepresentants de 25 entitats socials s'han reunit aquest dimarts al vespre amb el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, per debatre les conseqüències de la tisorada aplicada a les residències concertades. Les entitats socials li han traslladat l'estat de "preocupació" que ha provocat la mesura impulsada des de la conselleria d'Economia. "Ens deixen sense marge de maniobra", ha afirmat abans de la reunió Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Guiteras ha comentat que, sense les subvencions de setembre i octubre pels serveis prestats, moltes entitats patiran per pagar els sous dels treballadors de les residències. Un 75% de les despeses d'aquests centres són per pagar nòmines.

El tercer sector, que no ha sabut detallar quantes places de residència resultaran afectades per la mesura, demana a Cleries la convocatòria d'una taula de negociació per mitigar els efectes de la mesura. Portaveus de Benestar han expressat que el conseller s'ha volgut reunir amb les entitats per transmetre "tranquil·litat". Benestar intentarà restablir el pagament a les entitats que presten serveis abans del mes de novembre. Cleries i les entitats socials han acordat, durant la trobada, crear una comissió de seguiment de la crisi. El conseller Cleries s'ha compromès a buscar solucions si hi hagués alguna entitat en situació econòmica greu.

stats