Societat 30/11/2012

Una alt càrrec del govern espanyol indigna la xarxa en dir que els joves emigren per esperit "aventurer"

La secretària general d'Immigració i Emigració afirma que "l'impuls aventurer de la joventut", i no només la crisi, duu els treballadors qualificats a marxar

Ara
1 min
Marina del Corral / MINISTERI DE TREBALL I SEGURETAT SOCIAL

BarcelonaUn cop més, declaracions desafortunades d'un alt càrrec sobre l'emigració dels joves a l'estranger. La secretària general d'Immigració i Emigració del govern espanyol, Marina del Corral, ha enfurismat la xarxa aquest divendres després d'haver assegurat que els joves de tot l'estat marxen a treballar a l'estranger no només per la crisi, sinó també per "l'impuls aventurer de la joventut". Segons ella, els "discursos que sostenen que la sortida de treballadors qualificats espanyols està estrictament i únicament vinculada a la situació de crisi".

Del Corral va fer aquestes declaracions dijous, durant la presentació d'un informe sobre l'emigració de professionals qualificats, i en qüestió d'hores la xarxa anava plena de crítiques contra l'afirmació polèmica. De fet, el seu nom ha estat 'trending topic' estatal aquest divendres.

Un dels tuitaires feia broma amb la frase tot afirmant que "la culpa és de Dora la exploradora". Un altre, en referència a les polèmiques declaracions, del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, en què recomana els joves que agafin el primer vol a Londres i vaigin a servir cafès, deia: "Llàstima que no hagués tingut més sentit aventurer Marina del Corral, ara serviria cafès a Londres". Una altra piulada lamentava: "Esperit aventurer és en realitat atur, precarietat, taxes educatives, i altres regals del teu govern als joves". Un altre exemple: "Marina del Corral... Esperit aventurer és anar-te'n a fer esports extrems al Pirineu. No a 'currar' a un Burger de Berlín".

stats