Cinc coses que heu de saber si aneu a l'espectacle de Cap d'Any a Barcelona

Estarà prohibida l'entrada amb ampolles de vidre i l'Ajuntament recomana arribar-hi en transport públic

Entre 60.000 i 70.000 persones assistiran aquest dijous a l'espectacle de Cap d'Any de Barcelona, que enguany farà servir les quatre columnes de Puig i Cadafalch per marcar les campanades que donaran la benvinguda al 2016. Aquí teniu tot el que heu de saber si penseu acomiadar l'any des de la Font Màgica de Montjuïc.

1. Com arribar-hi?

L'Ajuntament recomana utilitzar el transport públic

El director de Turisme i Esdeveniments de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Torrella, recomana utilitzar el transport públic per tal d'arribar-hi –Ferrocarrils de la Generalitat i el Metro obriran tota la nit– i, fins i tot, a peu. També hi haurà un espai per persones amb mobilitat reduïda a la cantonada de Rius i Taulet. Per evitar les conglomeracions a la parada de Metro de Plaça Espanya, l'Ajuntament aconsella arribar des de les diferents parades properes: Hostafrancs, Poblesec, Rocafort o Tarragona.

2. Quines afectacions de trànsit hi haurà?

A les 20.30 es tallarà el pas a Rius i Taulet

A partir de les 20 hores es començaran a desallotjar, en la zona de l'escenari, totes aquelles persones que no formin part del muntatge. A partir de les 20.30 hores, es tallarà el pas al trànsit a l'avinguda de Rius i Taulet. Per això, el millor per accedir a l'entorn de la Font Màgica de Montjuïc és fer-ho, a partir de les 21 hores, per Plaça Espanya.

Pot ser que hi hagi algun canvi en la línia de pas habitual d'autobusos, que poden consultar-se al web del TMB.

3. Quines mesures de seguretat hi haurà?

Estarà prohibit accedir a la zona amb vidre

Per a la celebració de Cap d'Any hi haurà un dispositiu de seguretat preventiva coordinat entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, a més d'un reforç de 50 agents cívics. Aquests últims s'encarregaran, sobretot, d'evitar que ningú accedeixi a la zona amb ampolles de vidre, que estan prohibides. A canvi, es repartiran 50.000 gots de plàstic. L’Ajuntament habilitarà un centre de coordinació operatiu de cossos de seguretat, neteja i transport ubicat al Palau de Congressos i funcionarà des de dos quarts de nou de la nit.

4. Com se seguiran les campanades?

Les columnes de Puig i Cadafalch faran de rellotge

Just abans de les dotze de la nit, en el moment decisiu, un rellotge creat amb tecnologia audiovisual marcarà sobre les quatre columnes de Puig i Cadafalch el compte enrere, que anirà seguit de les 12 campanades. Amb cadascuna d’elles es produirà una ràfega d’efectes de foc i de llum que es finalitzarà amb un joc de pirotècnia.

En el piromusical es farà servir, en total, una tona de pólvora. És la mateixa quantitat que s’utilitza per a La Mercè, amb la diferència que aquest 31 de desembre tots els focs artificials es concentraran en sis minuts, mentre que el piromusical de la Festa Major dura més de mitja hora. L'espectacle també s'emetrà per TV3.

5. Què passarà abans de les campanades?

L'animació acompanyarà els assistents des de les 21 hores

Des de les 21 hores, el públic assistent a la Font Màgica de Montjuïc podrà gaudir de repertori de música dels anys 60, 70 i 80, que sonarà fins a a les 23:30 hores. A dos quarts i cinc, una gran traca d’inici donarà pas al sarau de percussió, ritme i participació a càrrec d’una vintena de percussionistes dels Perkutes de Canet, que escalfaran els motors de la festa.

Quan quedi un quart per mitjanit, el foc serà el gran protagonista de la dansa dels dimonis. Així serà fins que, a la part superior de l’escenari, aparegui il·luminat el nom de Barcelona. A sis minuts de mitjanit, la soprano Begoña Alberdi i el Cor de Cap d’Any interpretaran la peça 'Barcelona amb el cor', composta per Manel Camp. Segons l’organització, "serà un moment emotiu que transmetrà els valors d’una ciutat integradora i acollidora". A continuació, es farà una salutació en diversos idiomes, escenificada per 16 persones de diferents procedències des de diferents punts de la ciutat.

Just abans de les dotze de la nit, el rellotge de Puig i Cadafalch començarà el compte enrere.

 

De l'Ésser del Mil·lenni a la projecció d'un gran rellotge: tots els detalls de l'espectacle de Cap d'Any

Més continguts de