Societat 19/02/2015

Una estafa de 150.000 euros, clau de la fugida del Paral·lel

Els fugitius, que eren tres i han estat detinguts, s'havien endut un maletí ple de diners que l'amo ha volgut recuperar després d'una transacció estranya i amb mal final

Sílvia Barroso
2 min
La detenció del fugitiu que conduïa el cotxe en la persecució que ha començat al Paral·lel i ha acabat a Nou de la Rambla / SÍLVIA BARROSO

BarcelonaUna mica de llum sobre l'estrany episodi de la fugida d'aquest matí al Paral·lel. Una estafa de 150.000 euros, un hotel, una persecució, tres detencions. Si heu vist 'Nueve reinas' us pot sonar l'escena.

Segons han pogut aclarir els Mossos d'Esquadra, tot plegat ha començat quan una transacció fosca i poc convencional s'ha produït en un hotel del Paral·lel. El cas és que l'operació comercial no s'ha acabat com esperava el denunciant dels fets, que ha vist com els tres individus amb què havia fet tractes fugien amb un maletí amb els seus diners. En aquell moment ha començat la persecució de dos homes darrere del cotxe dels fugitius.

Uns metres més enllà, el vehicle –que feia ziga-zagues en direcció al port– ha xocat contra cotxes aparcats a la zona i ha sigut llavors quan, segons fonts policials, dos agents de paisà de la Guàrdia Urbana han pogut detenir dos dels fugitius. En quedava un tercer, el que conduïa, que ha continuat la fugida embogida amb un dels perseguidors sobre la capota. Però fonts dels Mossos d'Esquadra asseguren que aquest perseguidor 'caçat' no era policia, ni del cos de la Generalitat ni del cos municipal. Descartada la policia, l'home de la capota o bé era la víctima de l'estafa o bé un treballador de l'hotel que ha estat testimoni del que havia passat i ha sentit que l'enganyat demanava ajuda, de manera que desinteressadament s'ha afegit a la persecució per intentar atrapar els lladres. L'hotel, el Tryp Apolo, no vol fer comentaris sobre els fets ni donar més detalls de la seva participació en el cas.

El final de l'episodi ja se sap: el conductor s'ha ficat amb el cotxe, a tota velocitat i temeràriament, al carrer Nou de la Rambla. Allà li han barrat el pas i li han caigut al damunt diversos agents de policia, que finalment l'han pogut arrestar. Ell no s'ha resistit, no hi ha hagut forcejament. Dins del cotxe s'ha trobat el maletí amb els diners, intactes. Ara continua la investigació per aclarir quina mena de transacció s'estava fent i per què ha tingut aquest final en què sembla que t'hi hagis de trobar Ricardo Darín.

stats