Societat 29/11/2012

Cau una xarxa a Catalunya que va estafar 8 milions a 200 persones des de "xiringuitos financers"

Hi ha més de 20 detinguts. Actuaven a través de dos complexos entramats d'empreses sense activitat mercantil real

Efe
1 min

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut a diverses localitats catalanes 22 persones acusades d'estafar més de 8 milions d'euros a prop de 200 víctimes a través de dos complexos entramats d'empreses sense activitat mercantil real radicades a Barcelona que operaven com a "xiringuitos financers", segons la mateixa policia.

Segons ha informat la policia, els detinguts, molts, britànics, que operaven des dels dos "xiringuitos financers" situats a Barcelona, captaven sobretot els estalvis de compatriotes a través de campanyes telefòniques en què oferien productes d'inversió que eren inexistents.

En l'operació, que es va iniciar l'octubre del 2011, s'han detingut deu persones a Barcelona, sis a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), dues a Arenys de Mar (Maresme) i quatre més a Castelldefels (Baix Llobregat), Sitges (Garraf), Breda (Selva) i Querol (Alt Camp).

També s'han dut a terme nou escorcolls a pisos de Barcelona i l'àrea metropolitana. S'han confiscat 367.000 euros en efectiu, quatre pistoles amb munició, set passaports falsos, manuals per a la captació de clients, llistats de potencials clients i també ordinadors i discos durs, el contingut dels quals s'està analitzant.

stats