Societat 08/06/2016

Ester Quintana no recorrerà la sentència que absol els mossos acusats de ferir-la

La Fiscalia tampoc veia viable el recurs

Montse Riart
2 min
Ester Quintana després de conèixer la sentència que absol els dos mossos acusats de fer-li perdre l'ull

BarcelonaEster Quintana no recorrerà la sentència de l'Audiència de Barcelona que a finals de maig va absoldre els dos Mossos d'Esquadra acusats de treure-li un ull amb una pilota de goma el 2012. La manifestant ha fet públic un comunicat per les xarxes socials, juntament amb les seves advocades, Laia Serra i Carla Vall, i la plataforma Ojo con tu Ojo.

En el comunicat, Quintana explica que un cop analitzada la sentència, entenen que "la seva estructura, junt amb els requisits necessaris perquè prosperi el recurs de cassació davant del Tribunal Suprem, fan inviable recórrer". És la mateixa postura que uns dies després que es fes pública l'absolució va manifestar la Fiscalia.

La sentència va absoldre l'escopeter i el subinspector acusats perquè no hi havia prou proves per determinar si el que havia ferit a Quintana era una pilota de goma o un projectil de precisió 'foam', i qui el va disparar.

Quintana i les lletrades també posen en relleu la falta de col·laboració del cos dels Mossos d'Esquadra en la investigació. Fins mesos abans del judici, Interior va negar que la manifestant perdés l'ull per un projectil policial. Segons el comunicat, la informació que tenia la policia era la principal "font de prova" per determinar els autors del tret que la va ferir, però "moltes de les peticions de prova van obtenir un resultat negatiu, com ara àudios que no existien, càmeres que tampoc van gravar, localitzacions de GPS de les furgonetes que no es registraven".

Ester Quintana, abraçada amb les seves advocades, Laia Serra i Carla Vall, marxant de l'Audiència

Segons Quintana, "les disculpes" que li han fet arribar "no reparen, no reconforten, ni canvien la situació". Espera que el seu cas serveixi perquè "mai més s’afronti cap denúncia negant la credibilitat de la víctima per sobre de l’autoafirmació institucional" i posa en valor l'"esforç" fet per les acusacions durant els últims 4 anys.

Tot i renunciar al recurs, assegura que té "la convicció que la realitat dels fets i la seva autoria eren conegudes, però no es va abocar al procés judicial". Diu que aquest fet provoca "frustració, indignació i preocupació" i entén que el resultat de la sentència acaba donant un missatge de "desconfiança" a la ciutadania, tant cap "a les institucions" com a l'hora de continuar "reclamant justícia per la vulneració de drets provocada pels cossos policials".

stats