Publicitat
Publicitat

5.000 estudiants britànics donen el tret de sortida a Saloufest

Els organitzadors de la trobada, que ha aixecat polèmica en altres edicions, han destacat que l'objectiu és fer esport, conèixer el país i divertir-se a les nits

Uns 5.000 estudiants arriben entre aquest diumenge i demà a Salou des de diferents punts d'Anglaterra i Escòcia per participar en l'edició d'enguany del Saloufest.

La responsable de l'organització de l'estada dels estudiants a la capital de la Costa Daurada, Doreen Straatman ha dit que, com ja ha passat en edicions anteriors, l'objectiu dels joves és fer esport, conèixer el país i divertir-se a les nits. A més, ha recordat que, malgrat algunes polèmiques, les xifres demostren que no hi ha incidents destacats durant l'estada dels estudiants.

La responsable ha explicat que els estudiants britànics ja coneixen les ordenances municipals i per tant, cada cop són ''més sensibles'' a evitar cap tipus d'incident ni causar desperfectes amb el mobiliari urbà. Straatman ha admès però que l'any passat algun estudiant va necessitar assistència mèdica i altres van ser sancionats per algun incident però ''res destacat''.

Des de l'organització del Saloufest han explicat que les activitats programades per aquesta dotzena edició són les mateixes que en anys anteriors i que els estudiants també disposaran de diferents assistents per a resoldre qualsevol incident que pugui donar-se durant la seva estada. Entre les activitats programades hi ha conèixer les ciutats veïnes de Reus, Tarragona i una sortida a Barcelona.

La primera tongada d'estudiants arribarà al llarg d'aquest diumenge i s'estarà a Salou fins el proper 5 d'abril. La segona ho farà just després de Setmana Santa -el dimarts dia 10- i fins el dissabte 14.

Bona part dels hotels que han acollit estudiants en edicions anterior segueixen ofertant els seus espais. La majoria d'ells, estan ubicats molt aprop de la zona d'oci nocturn i lúdica de Salou.

Màxima complicitat

Straatman ha posat de relleu l'estreta col·laboració entre l'organització del Saloufest, l'Ajuntament de Salou i els cossos de seguretat per garantir el bon funcionament de l'estada dels estudiants i evitar així qualsevol tipus d'incident. En aquest sentit, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Salou, Benet Presas, ha assegurat a l'ACN que l'arribada d'aquest joves és una de les activitats més amb les que el consistori hi treballa des de fa més de 10 anys. Presas ha dit que acollir el Saloufest és important pels hotelers i pel sector d'oci nocturn que en aquestes dates obren la seva temporada, ajudant així a trencar l'estacionalitat dels mesos d'estiu.

Presas ha volgut restar importància a l'arriba dels estudiants britànics i ha assegurat que en paral·lel a la seva estada, hi ha més universitaris d'arreu del país i Europa que visiten el municipi amb motiu del seu viatge de final d'estudis. Amb tot, el regidor ha assegurat que d'un temps ençà ja es treballa en origen amb els estudiants perquè coneguin les diferents ordenances municipals i siguin conscients que poden ser sancionats en cas d'incomplir-les.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT