Societat 30/04/2013

Els estudiants tancats paralitzen l'activitat matinal del rectorat de la UAB

L'associació d'estudiants majoritària al claustre es desmarca de l'acció del grup que ocupa el rectorat

Ara
2 min
Tancada dels estudiants de la UAB / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEls estudiants de Coordinadora d'Assemblees de Facultat de la UAB que mantenen ocupat el rectorat del centre, aturen l'activitat laboral d'aquest edifici fins a mig matí des de divendres passat. Per fer patent la seva protesta, impedeixen l'entrada dels treballadors del rectorat des de primera hora fins a les 10 o les 11 del matí.

En un comunicat, a més, asseguren que mantindran aquest acte de protesta fins divendres, 3 de maig, per exigir que el consell de govern aprovi les mocions que es van aprovar al claustre de la UAB sobre ajudes al pagament de les matrícules i modificació del règim electoral de la universitat, entre d'altres.

Els joves, que ja fa més de 13 dies que dormen al rectorat, van impedir la setmana passada la realització d'un consell de govern. Aquest dimarts, una altra de les organitzacions representants dels estudiants, l'Associació Estudiants UAB (EUAB) s'ha desmarcat de les accions dels representants de la Coordinadora d'Assemblees de Facultat, especialment de les actuacions violentes de la setmana passada.

L'EUAB, que es defineix com la "primera força de representació dels estudiants al claustre", ha condemnat "els actes violents que s’han anat produint des del dia de Sant Jordi, tant per part dels Mossos d’Esquadra com per membres de la comunitat universitària". "Amenaces de mort o d’agressions així com intimidacions no poden tenir cabuda a la universitat", diuen.

Aquesta entitat també "exigeix el compliment" de les mocions aprovades al claustre, al·legant, a més, que bona part van ser presentades per l'EUAB, i reclama ser present en les reunions amb el rectorat que tractin aquestes qüestions.

De fet, divendres passat, membres del rectorat van convocar una reunió amb totes les organitzacions estudiantils de la UAB, on van participar entitats com l'EUAB, ACCIÓ UAB, JUNTS, OCA, JEV, Unió d'Enginyers i un representant a títol individual de l'Assemblea de Tercer Cicle, a més del Consell d'Estudiants de la UAB, CCOO i un membre del CAU a títol personal. La Coordinadora d'Assemblees de Facultat de la UAB, l'organització impulsora de la tancada al rectorat, no hi va voler participar, tot i estar convidada, perquè reclamen una negociació bilateral amb el rectorat, segons expliquen fonts de la universitat.

stats