Societat 21/05/2015

El president d'Adif viatja ara expressament des de Madrid per reunir-se a les 13h amb Santi Vila

La Generalitat ha exigit al gestor d'infraestructures responsable del gran col·lapse de Rodalies d'aquest matí una reunió per parlar del problema i reclamar-los una solució urgent. La trobada serà a la seu de la conselleria de Territori

A.s.
1 min

BarcelonaEl gran col·lapse de Rodalies de Renfe d'aquest matí ha fet acabar la paciència de la Generalitat, que ha exigit una reunió urgent amb Adif, responsable de l'avari d'aquest dijous. La resposta també ha sigut immediata, i el president d'Adif, Gonzalo Ferrer, està viatjant en aquests moments amb AVE des de Madrid per reunir-se amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a les 13 hores a la seu del departament.

El conseller ha explicat aquest matí a Rac1 que considera "inadmissible" que el 2015 "ningú estigui en condicions de garantir que això no tornarà a passar", i per això ha afirmat: "Vull que aquest matí Adif posi una solució sobre la taula".

A primera hora del matí el secretari general de la conselleria, Ricard Font, deia que la interlocució amb Adif era mínima, i que sempre que hi havia un avaria, mai s'asseien a la taula amb ells perquè no els consideren una interlocutora, com sí que passa entre Renfe i la Generalitat.

Poc després, però, el conseller Santi Vila ha parlat amb la ministra de Foment, Ana Pastor, i li ha exigit una reunió urgent. Per aquest motiu Gonzalo Ferre, president d'Adif, viatja en aquests moments des de Madrid cap a Barcelona.

stats