Societat 15/01/2015

Els rius de Taiwan, contaminats per èxtasi després d'un festival de música

Els investigadors alerten dels efectes que tenen les drogues en el medi ambient

Europa Press
1 min
L''Spring Scream' és un festival de música que se celebra cada any a Taiwan

MadridLes drogues no només afecten els éssers vius, sinó també el medi ambient. Ho ha comprovat un equip de científics de Taiwan després d'analitzar la qualitat de les aigües dels rius de la zona on cada any té lloc l'Springs Scream, un festival de música a l'aire lliure que aplega unes 600.000 persones a Kenting, al sud de l'illa. Acabat el festival, els científics van trobar a l'aigua elevades concentracions d'èxtasi, ketamina, cafeïna, paracetamol i altres contaminants.

L'estudi, publicat a la revista 'Environmental Science & Technology', se centra en els possibles efectes que la presència de drogues a l'aigua pot tenir sobre la vida aquàtica. De fet l'equip, format per investigadors d'arreu del món dirigits per Chon-Lin Lee, no se centra només en els efectes que tenen sobre la fauna les drogues recreatives, sinó també els medicaments i productes cosmètics.

El crit d'alarma que fan els científics, que adverteixen que el mateix que passa a Taiwan de forma concentrada passa arreu del planeta de forma més dispersa, té un motiu: les plantes de tractament d'aigües residuals no estan preparades per eliminar de manera eficient aquestes substàncies, que penetren en el sòl i l'aigua i afecten el comportament dels peixos i provoquen tota mena d'efectes adversos sobre el medi ambient.

Un cop tancada la investigació de l'Spring Scream, els investigadors estudien ara els pics de contaminació que es produeixen en les aigües residuals durant el cap de setmana de la Super Bowl, als Estats Units. La intenció, diuen, és trobar la manera d'abordar aquest problema.

stats