Societat 27/03/2014

La fabricació digital i en 3D s'apropa a les aules

El nou programa pedagògic de l'Ateneu de Fabricació Digital de Les Corts organitza formació específica en aquests àmbits per al professorat de primària i secundària

Ara
1 min

BarcelonaL'Ateneu de Fabricació Digital de Les Corts vol fomentar la creativitat, l'experimentació, la filosofia col·laborativa i la reflexió sobre els processos de fabricació digital. És per això que, en el marc del seu nou programa pedagògic, forma professors de primària i secundària en els àmbits de les impressores i escàners 3D, les talladores làser o les fresadores. Els professors, al seu torn, poden dur els alumnes a l'Ateneu per desenvolupar un projecte de fabricació digital i treballar la cooperació, o la resolució de problemes, entre altres competències.

Amb el de Les Corts, Barcelona comença a teixir una xarxa d'equipaments que evoluciona el concepte de fabricació digital i la innovació social per fer-lo arribar a tots els públics. Els Laboratoris de Fabricació o Fab Lab es van idear fa més de catorze anys al Center for Bits and Atoms del Media Lab del Massachussets Institute of Technology. Actualment n'hi ha 207 en 51 països, distribuïts per tots els continents.

Es preveu que cada districte barceloní compti, com a mínim, amb un Ateneu de Fabricació Digital, amb diferents especitalitzacions temàtiques, i així es consolidi d'aquesta manera la idea de barris productius definida a l'estratègia de 'smart cities' de la ciutat. El proper estarà situat a Ciutat Meridiana i es preveu que obri les portes abans de l'estiu.

stats