Societat 14/02/2011

FACUA denuncia que algunes discoteques cobren una segona entrada als usuaris que surten a fumar

L'organització de consumidors ha rebut moltes queixes des de principis d'any. Denunciaran tots els casos a les autoritats de consum

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaL'organització de consumidors FACUA ha denunciat avui la pràctica d'algunes discoteques que, aprofitant l'entrada en vigor de la nova llei antitabac, exigeixen als usuaris que tornin a pagar la tarifa si volen tornar a entrar al local després de sortir al carrer a fumar.

FACUA ha rebut nombroses queixes en aquest sentit des de principis d'any tot i que no han volgut donar xifres exactes i ha invitat a tots els afectats a denunciar els fets anunciant que portarà els casos a les autoritats de consum. A més, han demanat als organismes competents que realitzin inspeccions per tal d'evitar i eradicar aquesta pràctica il·legal que ha sorgit des de l'entrada en vigor de la llei antitabac.

L'organització de consumidors ha explicat que aquesta pràctica és contrària a la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris ja que es cobra per un fet que no implica un servei addicional. Tampoc és vàlid l'argument d'algunes discoteques que asseguren que no cobren la segona entrada sinó el segell que s'estampa a l'usuari per identificar-lo com a client quan vulgui tornar a entrar. FACUA diu que totes les discoteques han d'entregar a l'usuari un rebut que l'identifiqui com a client tant la primera vegada, com la segona o totes les que surti.

stats