Societat 05/12/2018

Investiguen una web que proposava un 'tour' pel recorregut que va fer la Manada la nit de la violació

La Policia Municipal de Pamplona assegura que en comprova la veracitat, malgrat que el contingut del portal ha canviat

Ara
1 min
Un fals tour turístic recorre el camí que va fer la Manada la nit de la violació

BarcelonaLa Policia Municipal de Pamplona ha obert una investigació arran d'una web que proposava un 'tour' pel recorregut que va fer la Manada la nit de la violació durant els Sanfermines del 2016. El cos ha assegurat que en comprova la veracitat, malgrat que des de fa unes hores el contingut del portal ha canviat. Ara la web tourlamanada.com ofereix una sèrie de captures de pantalla de notícies que es fan ressò del 'tour' que proposava inicialment el portal.

Fins fa poques hores, amb el reclam "Tour la Manada: recorre pas a pas la nit més famosa dels Sanfermines", la web proposava una suposada visita turística gratuïta per repassar el recorregut per Pamplona que van fer els cinc nois de la Manada la nit que van violar en grup una noia. La web també oferia samarretes com les que portaven els membres del grup i calcomanies per imitar el tatuatge que portava un dels membres del grup conegut com el Prenda.

La web assegurava que en la visita, dirigida per "guies professionals enamorats de Pamplona", es prometia explicar "què va passar" en els 20 minuts que van transcórrer entre la fotografia dels violadors amb la noia a la plaça del Castillo i el portal on es va produir la violació. Alhora, el portal incloïa un logotip amb el missatge "Pamplona, contra les agressions sexistes". També deia que amb el 'tour' es volia "donar a conèixer els fets" per denunciar "el maltractament de la dona".

Avui el Tribunal Superior de Justícia de Navarra ha confirmat la polèmica decisió de l'audiència provincial de no condemnar la Manada per violació, sinó per abús.

stats