Societat 06/08/2015

La família del parricidi de Castelldefels: una parella mal avinguda que es feia poc amb els veïns

L'home que va matar ahir a trets la seva família tenia una mala relació amb la seva dona, des de les cases del voltant sentien com discutien

Enric Borràs
2 min
La casa de Castelldefels on un home hauria mort la seva familia / MANOLO GARCIA

Castelldefels"Fa dues setmanes vaig sentir com s'esbroncaven i s'insultaven", explica un veí del carrer 13 Bis de Castelldefels, que viu dues cases més enllà d'on ahir a la nit un home hauria mort a trets la seva dona i els seus fills, de 7 i 12 anys. Va sentir els crits de lluny, des dins del seu pis en un edifici d'apartaments proper. I no era l'únic, altres veïns del carrer sentien les discussions, però els que han parlat no van sentir els trets d'ahir.

Una altra veïna, que viu gairebé al davant de la casa on hi va haver el crim, també explica que discutien sovint, insultant-se a crits, i que un parell de vegades havia arribat a trucar als Mossos per denunciar-ho. "Se sentia com ploraven els petits" quan la parella es barallava, diu, "i l'endemà podien fer una festa com si res". Hi tenia poc contacte, i assegura que eren una mica esquerps amb els veïns. Els Mossos d'Esquadra han confirmat que havien fet algunes intervencions a la casa de la parella a causa de baralles conjugals.

Un home d'una quarantena d'anys que coincidia amb la dona "al millor gimnàs de Gavà" assegura que la parella tenia "un tren de vida molt alt" i que no semblava que l'home tingués cap feina. Segons explica, feia uns tres anys que vivien "en una de les millors cases de la zona" i ell era d'origen llatinoamericà, mentre que ella semblava de l'Europa de l'Est. Els Mossos confirmen que tots dos tenien nacionalitat espanyola i que ella tenia 45 anys i ell, 61.

El veí insisteix que eren tancats i també recorda les baralles. "Alguna vegada havia sentit, des de casa, com s'escridassaven i s'insultaven", diu, i afegeix: "Era una parella erosionada, d'aquestes que penses que qualsevol dia se separaran". Aquest veí viu als apartaments Arizona, amb una casa entremig d'on vivia la família, i tot i això sentia els crits.

L'home assegura que "tenien un tren de vida molt alt". Dins la casa hi ha un cotxe d'alta gamma, i aquest matí, mentre la porta continua precintada, el robot per netejar la piscina ha començat a fer la seva feina, com si no hagués passat res. A la porta d'entrada encara hi ha una corona de flors amb un avet nadalenc penjada. La casa, amb alarma i un mur de pedra de dos metres, és de les mes noves del carrer, on bàsicament hi ha xalets grans amb jardí.

Cap dels veïns que ha parlat no va sentir els trets ahir a la nit. La veïna de la casa del costat, la que hi ha més a prop, no vol parlar amb periodistes. Ha encarregat al seu jardiner que els avisi que no dirà res. Dimecres a la nit la policia, que va parlar amb els veïns i va tenir el carrer tallat fins passada la una de la matinada, li va demanar que no digués res a ningú.

stats