SOCIETAT
Societat 18/07/2013

Les famílies acollidores demanen una investigació "responsable" sobre els fets de Castelldans

"Sense negar errors que es puguin cometre", recorden que les famílies passen uns controls estrictes contínuament

Ara
1 min

BarcelonaLa Coordinadora d'Associacions de famílies Acollidores de Catalunya (CAFAC) ha mostrat aquest dijous el seu rebuig contra els actes de violència o abusos a nens i adolescents, arran del cas del presumpte pederasta de Castelldans.

En un comunicat, ha recordat que les famílies acollidores passen uns controls estrictes, tant prèviament com de forma continuada, un cop tenen tutelat l'infant, tot i que no nega que es poden cometre "errors".

"Cal investigar quines han estat les mancances en tots els nivells i estaments i quins mecanismes no han funcionat", demanen. Consideren que l'acolliment és millor opció que un centre, ja que suposa una millor evolució emocional del nen. "Cap centre, per ben dotat que estigui, pot oferir tantes possibilitats als infants tutelats com un entorn familiar compromès, col·laborador i d'estimació", asseguren.

Recorden que aquestes famílies no cobren ni sou ni incentiu, sinó que perceben uns ajuts per a la manutenció dels nens, d'entre 330 i 390 euros mensuals, "que no cobreixen les despeses generades i molt menys si es tenen en consideració les dedicacions especials que sovint requereixen".

stats