Les farmàcies fan més de 2.000 tests d'antígens i detecten 50 positius en cinc dies

Els tests estan dirigits a la població asimptomàtica que no sigui contacte estret, però no serveixen per obtenir el certificat covid digital

Ara
1 min
Tests d’antígens sense recepta i a les farmàcies

BarcelonaMés de 2.000 persones s'han fet un test d'antígens ràpid supervisat a les farmàcies, una possibilitat que ha permès detectar uns 50 positius en cinc dies, segons ha informat el departament de Salut. La prova és una nova modalitat de test adreçada a persones asimptomàtiques que no són contactes estrets, té validesa clínica i el resultat queda registrat a la història clínica del pacient, tal com van acordar Salut i el Consell de Col·legis Farmacèutics. El resultat, però, no permet obtenir el certificat covid digital europeu perquè la prova (l'autotest supervisat) no està homologada per la UE.

El test es realitza davant el personal de la farmàcia, que confirma el resultat, a diferència dels tests que l'usuari compra i s'endú a casa per autodiagnosticar-se. En cas que el resultat sigui positiu, Salut comença la detecció i el seguiment enviant un missatge al mòbil per accedir a l'eina de rastreig des d'on es pot gestionar la baixa laboral i reportar els contactes estrets.

Tests al lleure

Les farmàcies van començar a supervisar tests fa unes setmanes per encàrrec de Salut en el marc de la campanya de cribatge a infants i monitors dels casals d'estiu per detectar contagis en el lleure educatiu d'estiu. Està previst que aquest cribratge s'allargui fins al 12 de setembre, just abans de l'inici del curs escolar, i en aquest cas són tests gratuïts per als usuaris convocats.

Salut ha afirmat, però, que la població diana d'aquests cribratges pot ampliar-se o canviar segons l'evolució de la pandèmia i els focus de contagis segons determini l'Agència de Salut Pública.

stats