Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

El retard en els pagaments posa en risc la continuïtat del 20% de les farmàcies catalanes

Uns 300 farmacèutics es concentren a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per demanar que s'agilitzi el pagament dels medicaments

Les farmàcies catalanes han fet arribar el seu crit d'alerta davant de la Generalitat. Uns 300 farmacèutics s'han concentrat aquest migdia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per denunciar el retard del Govern en els pagaments dels medicaments en una mobilització convocada per la plataforma Farma. Els professionals adverteixen que aquest retard, si es manté, podria abocar al tancament un 20% de les farmàcies catalanes, unes 600 oficines. Actualment, n'hi ha 40 que ja han entrat en concurs de creditors, l'antiga suspensió de pagaments.

Els farmacèutics denuncien que l'actual situació és "insostenible" i demanen a l'executiu català que s'obri el debat per canviar el model de finançament. Per visualitzar les seves queixes, els professionals han buidat centenars de capses de medicaments davant de la Generalitat. Han volgut escenificar que si no cobren l'import del Servei Català de la Salut no podran subministrar fàrmacs als usuaris. Els portaveus de la plataforma han exposat que, sense els ingressos del Govern, moltes farmàcies estan lligades de mans perquè no disposen de recursos per afrontar els pagaments als distribuïdors.

Més continguts de