Societat 22/02/2017

Báñez acusa Catalunya de fer "demagògia" amb els refugiats

"No val a dir davant la UE que es posen a disposició 4.500 places i només presentar-ne 300 al nostre registre", diu la ministra

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La ministra de Treball, Fátima Báñez, durant la sessió de control al Congrés. EFE

MadridAl govern de Mariano Rajoy no li va agradar gens la manifestació del cap de setmana a favor de l'acollida de refugiats a Barcelona i que ha obtingut el suport tant del PSOE com de Podem. La ministra de Treball, Fátima Báñez, ha acusat aquest dimecres l'administració catalana de fer "demagògia" amb l'acollida de refugiats. "No val a dir davant la UE que Catalunya posa a disposició 4.500 places i després només presentar-ne al registre de Treball 300, de les quals només se'n poden utilitzar 125", ha dit la ministra durant la sessió de control, en ser preguntada per la diputada d'ERC Ana Surra sobre la resposta del govern espanyol a la mobilització de dissabte.

Báñez ha subratllat que respecta les manifestacions, però ha demanat "seriositat" a totes les administracions catalanes. El govern espanyol assegura que Espanya és un país solidari i que participa activament en tots els processos d'acollida. Ha assegurat que s'estan tramitant més sol·licituds d'asil els últims anys -fins a 43.000 en 2 anys, segons la ministra-. "En 2 anys més que en els 7 anteriors!", ha assegurat.

La diputada d'ERC ha replicat que el 40% dels fons de la UE no s'estan utilitzant per acollir refugiats sinó per expulsar-los, i ha reclamat que la Generalitat tingui també el poder d'atorgar l'estatut de refugiat.

stats