Societat 02/01/2016

Dinou ferits en un xoc entre dos autocars a la N-II a Maçanet de la Selva

En els dos busos, de matrícula francesa, hi viatjaven una setantena de persones

Ara
1 min
Imatge dels autocars després de l'accident / Bombers

BarcelonaDinou persones han resultat ferides en l'accident entre dos autocars que ha passat aquest matí a l'N-II a Maçanet de la Selva, segons el darrer balanç del Servei Català del Trànsit a partir de la informació del SEM. Tres ferits són de poca gravetat, setze són lleus, dels quals deu han estat donats d'alta al lloc de l'accident. S'han traslladat nou persones a l'Hospital Josep Trueta de Girona i cinc a l'Hospital de Blanes.

Els dos autocars, de la companyia Littoral Voyages, transportaven jubilats francesos i han xocat per encalç per causes que s'han d'investigar. En el primer hi anaven 36 persones mentre que en el segon n'hi anaven 39. L'accident ha passat a tres quarts de deu del matí al punt quilomètric 690 de l'N-II.

Els Bombers de la Generalitat, que hi han treballat amb 8 dotacions, han ajudat a extreure les persones ferides de l'interior dels vehicles i han col·laborat amb el Sistema d'Emergències Mèdiques en la immobilització dels afectats per a la seva posterior evacuació a un centre sanitari.

Problemes amb el trànsit

Igualment, han establert un perímetre de seguretat per tal de protegir tots els passatgers il·lesos mentre no arribaven vehicles de transport col·lectiu que els havien d'evacuar del lloc de l'accident. Després de separar de forma segura els 2 autocars accidentats, els Bombers han netejat de vidres i d'oli la calçada.

Els Mossos d'Esquadra han estat fent pas alternatiu per regular el trànsit i s'han registrat cues de 8 quilòmetres a la zona (7 km sentit nord i 1 sentit sud). La situació s'ha normalitzat totalment a les 13.30 hores.

Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Procicat per accident d'autocar, però aquesta tarda ja ha estat desactivat.

stats