SOCIETAT
Societat 10/11/2011

El fiscal pretén que Josep Anglada no pugui anar ni a casa ni a l'Ajuntament de Vic

La fiscalia insta el jutge a dictar una ordre d'allunyament en el cas de l'agressió del líder de Plataforma per Catalunya al seu fill. Viuen junts i molt a prop de l'edifici municipal. Aquest fet impediria que el regidor assistís als plens de Vic

Efe
2 min

BarcelonaUna petició de fiscalia podria impedir que Josep Anglada, president de Plataforma per Catalunya (PxC), acudís als plens de l'Ajuntament de Vic. El fiscal que s'encarrega del presumpte cas de maltractaments del líder xenòfob al seu fill, que el va denunciar, insta el jutge a imposar a una ordre d'allunyament de mil metres. Com que Anglada resideix a un pis proper al consistori vigatà, on també viu el seu fill major d'edat, no podria assistir a les sessions plenàries de Vic ni trepitjar casa seva.

Anglada serà jutjat el pròxim 24 de novembre acusat d'un delicte de lesions en l'àmbit familiar. El 22 d'octubre, Anglada va iniciar una discussió amb el seu fill, al domicili en què tots dos resideixen, i suposadament el va agafar per la samarreta, li va pegar a les cervicals i li va cridar: "Vine aquí, desgraciat, fill de puta". En el seu escrit d'acusació, la fiscalia demana que s'imposi per aquests fets una pena de deu mesos de presó a Anglada, així com la prohibició d'aproximar-se al seu fill en un radi d'un quilòmetre, d'acudir al seu domicili o lloc de treball i de comunicar-se amb ell durant l'any posterior al de la pena de presó.

Si finalment el jutge condemna Anglada i li imposa aquesta ordre d'allunyament, el líder de Plataforma no podria acudir ni a casa seva ni a l'Ajuntament del qual és regidor, que està situat a la plaça Major, a escassos metres del domicili. Segons la fiscalia, per aquest incident, el fill d'Anglada va patir lesions cervicals i dolor en un canell i una mà. La fiscalia també demana que Anglada l'indemnitzi amb 120 euros per aquestes lesions.

A més d'aquest judici per suposats maltractaments en l'àmbit familiar, Anglada està pendent que la setmana que ve un jutjat de Manresa li notifiqui la sentència per un suposat cas d'incitació a l'odi racial en distribuir uns pamflets de contingut xenòfob que ridiculitzaven la comunitat magribina abans de les eleccions municipals del 2007. Per aquest cas, la fiscalia demana un any i mig de presó per a Anglada i també per al regidor de PxC a Vic Joan Carles Fuentes.

stats