Assetjament
Societat 20/01/2023

La Fiscalia investiga el procés de selecció d'hostesses que les obligava a quedar-se en roba interior

Els reclutadors de l'empresa Meccti deien comentaris vexatoris a les aspirants a treballar per a Kuwait Airways

ARA
2 min
Aeroport de Londres

MadridLa Fiscalia de Madrid ha obert diligències d'investigació sobre el procés de selecció d'hostesses de vol de la companyia Kuwait Airways, arran d'una denúncia del sindicat CCOO. Tal com va revelar Eldiario.es, a les aspirants se les obligava a quedar-se en roba interior i algunes d'elles van explicar que havien rebut comentaris racistes. El ministeri públic busca escatir si durant aquest procediment la companyia va incórrer en algun delicte penal, per bé que no concreta quin. El sindicat apuntava a delictes d'assetjament, contra la dignitat dels treballadors o contra la dignitat de les persones en l'accés a la feina, recollit a l'article 314 del Codi Penal. La Inspecció de Treball també va obrir una investigació d'ofici.

Kuwait Airways va contractar l'empresa Meccti perquè fes el procés de selecció. Segons va publicar l'esmentat mitjà, una de les candidates va rebre per missatge que no havia estat triada perquè la companyia "no accepta persones de pell fosca". Fins a vuit dones expliquen una experiència semblant: comentaris vexatoris com "Tens el cos de muntanya russa" o "No ens agrada el teu somriure", així com judicis sobre la dentadura. Després, en presència d'una dona, a cadascuna d'elles se les obligava a apujar-se el jersei, descordar-se la camisa i apujar-se la faldilla.

En un primer moment, Meccti va desacreditar els testimonis i va amenaçar amb accions legals contra qui continués difonent suposades falsedats. Al cap de 24 hores, però, va rectificar i va descarregar les responsabilitats sobre una altra empresa subcontractada, Meiservices Sarl, establerta al Marroc. Aquesta empresa va emetre un comunicat en el qual defensava la legalitat dels seus processos de selecció, però que assumia qualsevol conseqüència dels fets. Poc després, Meccti va anunciar que cancel·lava els seus processos de selecció a l'Estat. Segons la investigació d'Eldiario.es, Meccti feia saber a les aspirants si havien estat escollides o no des d'una adreça de correu coincident amb la que Meiservices Sarl va difondre al seu comunicat.

stats