Societat 22/11/2013

França presenta un recurs contra la sentència del 'Prestige' per "delicte contra el medi ambient"

Ho han anunciat els ministeris francesos de Justícia i Economia en un comunicat conjunt

Efe
2 min
El petrolier Prestige es va trencar en dos el novembre del 2002.

ParísL'estat francès ha anunciat aquest divendres que interposarà un recurs de cassació contra la sentència emesa per la justícia espanyola que absol de delicte els tres acusats de la marea negra que va provocar el naufragi del petrolier 'Prestige' el novembre del 2002.

Segons un comunicat conjunt signat pels ministres de Justícia, Christiane Taubira, i d'Economia, Pierre Moscovici, l'agent judicial de l'estat francès ha iniciat aquest divendres un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem espanyol. A diferència del govern espanyol –que tenia un responsable de la marina mercant assegut al banc dels acusats per haver ordenat al capità endinsar-se en el mar per apartar-lo de la costa–, l'executiu francès sí que considera que hi va haver una infracció penal contra el medi ambient, pels actes comesos pel capità i la tripulació.

El comunicat afegeix que el recurs permetrà també contestar a les conclusions del tribunal de la Corunya pel que fa a la responsabilitat civil, i subratlla que el govern espanyol també ha decidit presentar un recurs per reclamar els diners de les indemnitzacions pels danys causats.

L'accident del petrolier es va produir davant de les costes de Galícia i va afectar milers de quilòmetres de costa de Portugal, Espanya i França, amb una marea negra que va provocar el tancament de zones riques en pesca. Vigipol, un organisme que agrupa les entitats locals de la Bretanya francesa, ha titllat d'"escandalosa" la sentència que absol els acusats d'un delicte mediambiental i ha afegit que utilitzarà "tots els mitjans al seu abast" perquè l'assumpte del 'Prestige' "no acabi en una absolució".

Les pèrdues econòmiques de la marea negra s'estimen en 109.700.000 d'euros per a les víctimes franceses, dels quals 67.500.000 van ser avançats per l'Estat per lluitar contra la contaminació.

stats