Societat 13/06/2014

Front comú dels ajuntaments de les Terres de l'Ebre contra el traçat de l'autovia A7 de Foment

Reclamaran amb una moció als seus plens que es recuperi el traçat consensuat el 2005, i demanen que mentre durin les obres, el tram de l'AP7 per l'Ebre sigui gratuït

Efe
2 min
Mapa A7 entre La Jana i el Perelló

TortosaRepresentants municipals de les Terres de l'Ebre han acordat aquest divendres presentar mocions en els diversos ajuntaments per demanar la proposta consensuada a l'abril del 2005 sobre el traçat de l'autovia A7 al seu pas pel territori, corresponent al subtram La Jana-El Perelló.

Aquesta posició conjunta s'ha plasmat avui en una reunió a Tortosa presidida pel delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès.

El Ministeri de Foment va aprovar definitivament a l'abril el traçat interior d'aquesta autovia sense atendre a les al·legacions que els ajuntaments afectats consideren del tot essencials.

Per això, en aquesta reunió s'ha acordat l'elaboració de la moció conjunta per ser aprovada per tots els municipis de les Terres de l'Ebre, les forces polítiques presents en el Parlament de Catalunya, al Congrés i al Senat.

La moció demana en primer lloc "afermar l'acord de tots els partits polítics de les Terres de l'Ebre d'abril de 2005 sobre una proposta de traçat consensuada, on es plantejaven les al·legacions a l'estudi informatiu presentat pel Ministeri de Foment".

Així, es reclama evitar la zona de protecció d'aus, el futur aeròdrom de Santa Bàrbara, el nucli urbà de Campredó i la urbanització de Vinaixarop; i que s'acosti el traçat a l'AP-7, ampliant-lo fins a l'Ametlla de Mar.

La moció també reclama que la presentació de les al·legacions no suposi una excusa per endarrerir l'execució de l'autovia A7.

Mentre no s'iniciïn les obres i es posi en funcionament l'A7, els ajuntaments reclamaran de nou la gratuïtat de l'AP-7 en el tram de les Terres de l'Ebre.

Xavier Pallarès ha volgut destacar que l'objectiu principal de la reunió ha estat "mantenir el front comú institucional que es va constituir a l'abril de 2005 perquè tinguem tota la força possible per plantejar a Madrid un canvi del traçat que protegeixi les zones més afectades, però sense que suposi un retard en la seva execució, al temps que reclamem la gratuïtat de l'AP-7 per als residents a les Terres de l'Ebre".

stats