SOCIETAT
Societat 13/01/2012

Justícia i funcionaris de presons acosten posicions

La reunió d'aquest dijous a la nit ha acabat amb un petit avenç sobre la compensació dels festius treballats. Els sindicats encara troben "inacceptable" la proposta laboral del Govern

Agències
1 min

BarcelonaLa conselleria de Justícia i els sindicats de presons reprenen aquest divendres al matí les negociacions després que les converses es tanquessin dijous a la nit amb un petit avenç. El diàleg es va centrar bàsicament en les compensacions dels dies festius treballats. Fins ara, treballaven de dilluns a divendres en guàrdies de cap de setmana, que llavors els compensaven amb dies festius. La proposta d'ara és organitzar-se per torns, d'una manera semblant als Mossos d'Esquadra i els bombers. De tota manera, els representants sindicals troben "inacceptable" el conjunt de la proposta laboral que els fa el Govern.

Els delegats sindicals han passat la primera nit a casa després de tres dies, i les converses es reprendran a les onze del matí d'aquest divendres. Els delegats sindicals han passat la nit a casa, després d'estar tancats a l'edifici de la Direcció General de Serveis Penitenciaris, entre els carrers Aragó i Consell de Cent de Barcelona, des de dimarts passat. Han afirmat que qualsevol principi d'acord serà sotmès a votació entre les plantilles de les presons, i així ho han traslladat a les desenes de treballadors que hi havia davant de l'edifici.

Fins ara, el funcionariat de presons treballa de dilluns a divendres amb guàrdies de cap de setmana. La negociació d'aquest dijous s'ha centrat a canviar aquest sistema i establir-ne un de torns.

stats