Societat 19/01/2012

Els funcionaris de presons i l'administració no arriben a cap acord tot i acostar postures

El portaveu de la UGT de Catalunya, Xavier Martínez, assegura que es mantindrà una treva en les mobilitzacions fins que aquest dijous es reprengui la negociació

Efe
1 min

BarcelonaEls funcionaris de presons i l'administració catalana han acostat postures aquest dijous en el conflicte que mantenen sobre les retallades al sector, en els aspectes retributius i la compensació de dies festius. Tot i això, encara no es pot parlar d'acord, segons fonts de la Unió General de Treballadors (UGT) i el departament de Justícia de Catalunya.

El portaveu de la UGT de Catalunya, Xavier Martínez, ha explicat que aquest dimecres a la nit que, com que es van acostar posicions, es mantindrà una treva en les mobilitzacions fins que aquest divendres es reprenguin les negociacions entre ambdues parts.

En aquesta reunió de dimecres a la nit, els avenços en la negociació s'han centrat en "conceptes bàsics en què pivota" el possible acord, segons UGT, com ara un complement retributiu de 133 euros que l'administració pretenia eliminar en la seva totalitat i que podria quedar en 95 euros aquest 2012 i en 110 euros l'any que ve.

El segon concepte bàsic serien els dies de descans que compensen la feina de festius i diumenges, que fins l'any passat eren 16 i que podrien quedar en 10 dies més quatre variables a partir d'ara.

De tota manera, els representants sindicals consideren que aquest acostament de postures no permet parlar d'acord i esperen que en la negociació de demà divendres, a partir de dos quarts de deu del matí, es produeixi algun avanç més.

stats