Societat 01/07/2014

La Fura dels Baus sotmet el públic a setge a ‘M.U.R.S.’

Dóna el tret de sortida al Festival Grec amb el primer 'smartshow' de la història

Ara
2 min

BarcelonaFestival Grec, Tricentenari i La Fura dels Baus. Aquests són els ingredients que han donat com a resultat 'M.U.R.S.', l'espectacle que inaugura el festival d'estiu d'arts escèniques barceloní, signat per la companyia.

La Fura, que enguany celebra 35 anys sobre els escenaris, presenta 'M.U.R.S.' com el primer 'smartshow' de la història. I és que els seus membres pretenen sotmetre els 1.500 espectadors que participaran a cada sessió a setge, i rememorar així el que es va viure el 1714, però dins una 'smart city' i amb el mòbil com a eina principal per sobreviure o caure definitivament.

"Jugarem amb la tecnologia i amb l'ús que se'n fa", ha explicat Pere Tantiñà, un dels artífexs de la creació.

El castell de Montjuïc com a escenari

L'escenari triat per a aquest setge és el castell de Montjuïc, on es recrearà un món 'smart', i on els participants es veuran obligats a utilitzar el mòbil –amb una aplicació baixada prèviament– per avançar en la situació.

No obstant això, la Fura vol demostrar que no sempre ens podem refiar d'aquests aparells.

"La Fura també es caracteritza pel fet de fer-se preguntes i posar-ho tot en qüestió. I crec que també és un valor del Tricentenari posar-ho tot en qüestió, no només explicar les coses, sinó fer-nos preguntes. Ara, la Fura posarà en qüestió el concepte de setge", ha comentat Toni Soler, comissari dels actes del Tricentenari a Barcelona.

En aquest sentit, Pep Gatell, membre de la companyia, ha recordat que "al teatre s'han de fer coses brutals, que no existeixen, que no veiem cada dia, i crear mons imaginaris i somnis. Això és la feina de La Fura".

El Grec ha arrencat aquest 30 de juny amb la sessió inaugural de 'M.U.R.S.'. En seguiran cinc sessions més, on els espectadors participants podran reviure el passat des del present.

Això sí, cal que duguin el mòbil amb la bateria ben carregada.

stats