Societat 10/09/2015

El gendre dels Tous accepta que va cometre un homicidi imprudent i esquiva la presó

Lluís Corominas està satisfet de la sentència que el condemna per matar un presumpte lladre el 2006 al xalet familiar

Acn
2 min
Lluís Corominas, avui a l'Audiència de Barcelona / ACN

BarcelonaEl gendre de la família Tous, Lluís Corominas, ha acceptat avui dos anys de presó per homicidi imprudent per matar a trets el 2006 un un home que havia assaltat el xalet familiar, presumptament, amb la intenció de robar-hi. La condemna, pactada amb la Fiscalia després que la família del mort rebés una indemnització per retirar-se de la causa, li permetrà esquivar presó, tot i que haurà de comparèixer periòdicament davant de la justícia.

El pacte amb la Fiscalia s'ha formalitzat davant de la magistrada de l'Audiència de Barcelona que havia de dur el judici amb jurat d'aquí unes setmanes. En sortir, Corominas s'ha mostrat alleujat i satisfet per la resolució d'un cas que els seus advocats han titllat d'"excepcional". Un jurat popular ja va absoldre Corominas el 2011 que va considerar que, tot i la seva experiència en seguretat, havia actuat mogut per una por insuperable.

El Tribunal Suprem va considerar que el veredicte del jurat era arbitrari i va ordenar repetir el judici. La família Tous va recórrer al Tribunal Constitucional i va arribar a un acord amb la família de la víctima per indemnitzar-la. Al juny, el Constitucional va ordenar repetir el judici. Finalment, la Fiscalia ha rebaixat la qualificació d'homicidi dolós a imprudent i s'ha conformat amb dos anys de presó sense ingrés efectiu, a més d'inhabilitació per portar armes i treballar en l'àmbit de la seguretat.

Corominas ha pagat 30.000 euros a cadascun dels pares de Sinani Gazmend, el presumpte lladre que va morir pels trets de Corominas, una quantitat que se suma als diners ja aportats a la resta de la família d'aquesta víctima fa poc menys d'un any. El fiscal assegura que el gendre dels Tous va disparar contra els homes que eren en un cotxe al costat de la finca per "impedir la fugida" dels lladres però conscient del risc que comportaven els trets per als dos homes, tot i que "confiava que no produiria cap lesió". Per això ha rebaixat l'homicidi de dolós a imprudent.

Ni en entrar ni en sortir, Corominas ha volgut fer declaracions, tot i que ha dit que ja esperava la fi d'aquest procediment, del qual estava "cansat". Durant l'inici de la sessió judicial ha estat molt tens i ha utilitzat monosíl·labs per mostrar la seva conformitat al pacte, però després ja s'ha relaxat i fins i tot ha mig somrigut mirant a la premsa, en una sala pràcticament buida de públic tot i la gran expectació mediàtica que va tenir el cas en el seu moment.

Un dels seus dos advocats, Oscar Morales, s'ha mostrat satisfet per l'acord, i ha qualificat que la solució, tot i el temps transcorregut, ha estat "excepcional" perquè el cas també va ser "excepcional".

stats