SOCIETAT
Societat 17/04/2012

El fiscal general de l'estat insta a no fer canvis legals "en calent" sobre la violència urbana

Eduardo Torres-Dulce diu que primer cal analitzar si els instruments actuals, inclosos els processals, són suficients per garantir els drets fonamentals i l'ordre públic

Acn
1 min

BarcelonaEl fiscal general de l'estat, Eduardo Torres-Dulce, ha dit aquest dimarts que els possibles canvis legals i legislatius per abordar la violència al carrer s'han d'abordar amb reflexió i no fer-los "en calent". En declaracions a l'ACN, Torres-Dulce ha dit que abans de reformar cap llei cal analitzar amb calma si els actuals instruments, tant el Codi Penal com les lleis processals, són suficients per garantir tant els drets fonamentals de reunió i expressió com l'ordre públic. "No sóc partidari d'una ampliació legislativa per ampliar-la", ha dit.

Segons ell, els últims successos a Barcelona o València, amb xocs importants entre manifestants i agents antiavalots fan "lògic obrir un període de reflexió" i comprovar si es poden abordar amb els actuals mecanismes legals. De fet, ha recordat que "la realitat va sempre per davant del dret, i a vegades s'escapa de la regulació".

També s'ha mostrat disposat a estudiar si hi ha penes alternatives a les actuals per casos com aquests. Sobre la importació de models estrangers, ha dit que s'han d'adaptar a la realitat cultural i jurídica de cada país. Torres-Dulce, però, ha volgut recordar que la llei i el Codi Penal han de ser sempre l'últim recurs per abordar la convivència ciutadana.

stats