Societat 30/11/2016

La Generalitat destinarà 348 milions a la L9 durant el 2017

Es calcula que 48,5 milions del total hauran de servir per pagar les obres i que l'Ajuntament de Barcelona finançarà 2 de les 10 noves estacions

Efe
1 min
Arribar a la Terminal 1 de l’aeroport del Prat costa 4,5 euros 
 I es triga 1 hora i 11 minuts.

BarcelonaEl govern de la Generalitat destinarà 348 milions d’euros a la L9 durant el 2017, segons han confirmat fonts de la conselleria de Territori i Sostenibilitat a Efe. Es calcula que 239 milions serviran per pagar les concessions del departament, les despeses diferides que tenen hipotecats els comptes de la conselleria, mentre que els altres 109 permetrien fer aportacions de capital, dels quals 48,5 haurien d’usar-se per pagar les obres.

La intenció de la Generalitat és centrar-se durant el 2017 en les obres que queden a la L9 i la L10 del metro per poder concloure-les abans de final d’any. En concret, el Govern s’ha proposat continuar fent el tram entre el Gornal i el polígon Pratenc de la Zona Franca de la L9 Sud, i també fer arribar la L10 a la Zona Franca.

Per això, el Govern està treballant amb l’Ajuntament de Barcelona per arribar a un acord de finançament de les obres que comportaria que el consistori es fes càrrec de les despeses de 2 de les estacions previstes. Les altres, les pagaria la Generalitat. Aquest pacte també hauria de permetre la posada en marxa de les estacions al més aviat possible. De moment s’està treballant en la incorporació d’una segona via i una segona catenària.

stats