Societat 09/02/2016

El germà superior dels Maristes: "Si hi ha hagut silenci no sé exactament a què és degut"

Emili Turú diu a Catalunya Ràdio que els protocols dels Maristes marquen "totalment el contrari" del silenci

Ara
2 min

BarcelonaEl germà superior general dels Maristes, Emili Turú, ha admès a Catalunya Ràdio des de Roma –escolteu-ho aquí– que no sap explicar el silenci hermètic dels Maristes arran de l'escàndol de pederàstia a l'escola de Sants-Les Corts. "Els protocols són totalment el contrari, si hi ha hagut un silenci no sé exactament a què es degut", ha reconegut Turú quan Sílvia Cóppulo l'ha posat contra les cordes en preguntar-li sobre l'actitud de l'escola, que des que va esclatar el cas només ha fet dos comunicats i, avui, unes breus declaracions del director.

Turú havia treballat precisament a la mateixa escola que Joaquín Benítez, el pederasta confés que ja acumula més d'una desena de denúncies, "dos o màxim tres anys", durant els vuitanta. "No vaig veure res especial ni em va arribar cap comentari" sobre els abusos, ha afirmat. "No estic segur per quin motiu no han parlat, i me n'informaré ", ha tornat a dir arran de la insistència de Cóppulo.

Turú ha dit que quan es va destapar el cas, d'entrada ho va "seguir de lluny" i va veure que "l'escola havia seguit les passes corresponents". "Avui he vist que hi havia altres informacions que serien molt preocupants, especialment si hi hagués hagut alguna responsabilitat per part nostra en tot això", ha continuat Turú, que reconeix que no sap què es va fer a l'escola al seu moment.

"Totes aquestes situacions es resolen a nivell local", ha afirmat el germà superior general dels Maristes. Ha explicat que se n'han d'encarregar, d'entrada, els responsables del centre, i després, els de la província de l'orde, que abraça diferents països. "Des de Roma nosaltres ho seguim de lluny", ha dit, i ha afegit que el que sap ho ha llegit a la premsa. Reconeix que, "evidentment", tot plegat afecta el nom dels Maristes.

stats