Espionatge
Societat 05/06/2011

El jihadisme converteix Barcelona en un cau d'espies

Els serveis secrets de països que generen o pateixen terrorisme, segons el diari 'La Vanguardia', s'intal·len a la ciutat. Els més actius són els nord-americans, els espanyols i els israelians

Redacció
1 min

BarcelonaDes de la II Guerra Mundial, segons La Vanguardia, Barcelona no "havia experimentat una concentració tan intensa d'agents estrangers i espanyols", que cita com a font la Comunitat d'Intel·ligència espanyola. El diari català afirma que Catalunya està considerada com un "focus de primera magnitud del jihadisme establert a Europa" i, per això, els països que generen o pateixen terrorisme jihadista haurien convertit la capital catalana en el centre de les seves operacions.

Els espies, però, no es limitarien a actuar a Barcelona sinó que la xarxa arribaria a altres localitats amb una important població musulmana. Entre els motius per considerar Catalunya com el "focus de radicals islamistes més perillós de la Mediterrània", el diari apunta l'alta immigració legal i il·legal des del nord de l'Àfrica, així com Pakistan i Bangla Desh.

stats