Societat 26/03/2014

Un zoo mata amb una injecció letal lleons de vuit mesos perquè eren “massa joves” per al nou mascle

Després de la polèmica amb la girafa, el Zoo de Copenhaguen sacrifica els lleons per fer espai per a un nou mascle

Agències
2 min
Fotografia d'arxiu dels lleons que han estat sacrificats al zoo de Copenhaguen perquè eren "massa joves" pel nou mascle / EFE

CopenhaguenFa setmanes el Zoo de Copenhaguen, el més antic i un dels més prestigiosos del món, es va convertir en notícia arreu del món després que sacrifiqués en públic una girafa, l'esquarterés, i la fes servir per alimentar els lleons. Tot, al davant d'un grup de nens. Ara, tot i la polèmica provocada —el director del zoo va arribar a rebre amenaces de mort— alguns dels lleons que van ser alimentats amb les restes de la girafa han estat sacrificats, en aquesta ocasió per "un problema d'espai".

Els quatre lleons han estat sacrificats per donar cabuda a un nou mascle, un lleó de tres anys procedent d'un altre zoològic danès. El nou inquilí conformarà, al costat de dues lleones joves, la nova població de lleons del zoo.

La direcció del zoològic ha argumentat la seva decisió de sacrificar els felins en el "risc d'endogàmia" i "l'edat avançada" de dos dels felins; els altres dos —que, segons el zoo, han intentat traslladar a altres centres, però han estat rebutjats— eren massa joves per poder sobreviure davant del nou mascle que ha arribat.

"Crec que el cas d'en Marius —la girafa sacrificada— ha ajudat que més persones estiguin més ben informades. No ens espanta el que va passar, perquè el que fem és el més apropiat des d'un punt de vista professional", ha declarat a l'agència Ritzau el director del centre, Steffen Stræde. El sacrifici de Marius el mes passat va provocar protestes a nivell internacional, de les quals la institució danesa es va defensar insistint que es tracta d'una pràctica habitual motivada per raons genètiques.

La possibilitat que el sacrifici dels lleons, que van morir per una injecció letal, provoqui una reacció similar no espanta el zoològic de Copenhaguen. "Expliquem obertament i amb honestedat què fem i què defensem. No ens n'amaguem", ha dit Stræde.

stats