Immigració
Societat 18/06/2013

El Govern cobrarà 35 euros per cada informe d'estrangeria que elabori

La Generalitat ha elaborat 60.000 informes els darrers dos anys i amb la nova taxa es podrien ingressar gairebé un milió d'euros anuals

Europa Press
1 min
Xavier Bosch, director general d'Immigració de la Generalitat./ ACN

BarcelonaEl Govern cobrarà una taxa de 35 euros per cada informe d'estrangeria que elabori, segons ha anunciat aquest dimarts el director general d'Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, a la Comissió de Benestar, Família i Immigració del Parlament, una mesura que està previst que s'aprovi a la llei d'acompanyament dels pressupostos de 2013.

Bosch ha justificat aquesta taxa perquè la majoria de tràmits administratius tenen pagaments associats d'aquest tipus, i ha assegurat que els ingressos derivats de la taxa serviran per cobrir el cost que té per a la Generalitat l'elaboració d'aquests informes i que s'utilitzarà també "per millorar el servei".

El Govern ha realitzat en els dos últims anys gairebé 60.000 informes d'estrangeria. El cobrament de la nova taxa podria comportar uns ingressos pròxims al milió d'euros anuals.

Els informes d'estrangeria determinen el grau d'integració per accedir a l'arrelament social, l'esforç d'integració per renovar la residència temporal i l'adequació de l'habitatge per poder sol·licitar la reagrupació familiar.

stats