Societat 13/03/2014

El Govern busca consensuar amb el territori la denúncia a la CE contra el pla hidrològic de l'Ebre

El conseller Santi Vila reunirà en breu la comissió de sostenibilitat de la Conca de l'Ebre per fer front comú davant Europa

Acn
1 min
EL MATEIX CABAL MÍNIM DES DEL 2005
 El Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre aprovat divendres és el que hauria d’estar vigent des del 2010, i per això Europa estava a punt de multar l’Estat pel notable retard. Els cabals mínims actuals són els mateixos que fixa el nou pla, i que estan en vigor des del 2005. L’objectiu del Govern és que en el pla del 2015 Europa obligui l’Estat a rectificar.

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest dijous que en les properes setmanes reunirà la comissió de sostenibilitat de la conca de l'Ebre per "vestir" la denúncia contra el pla hidrològic de l'Ebre aprovat pel govern espanyol i que la Generalitat vol presentar davant la UE.

"Ho hem de combatre i ho farem, ho hem de desactivar i ho desactivarem", ha advertit Vila, i ha afegit que es tracta d'un pla que "neix mort i que només vol resoldre una mesura administrativa". Vila ha titllat el pla "d'antic, perquè no respecta criteris ambientals", i ha acusat el govern espanyol d'intentar "fer creure que no és compatible l'activitat de reg amb garanties per al tram final de l'Ebre".

En una intervenció davant del ple del Parlament, el conseller ha defensat que el pla hidrològic preveu unes previsions de creixement de regadiu a comunitats com l'Aragó o la Rioja, "que no demana ningú, i que per tant no tenen sectors econòmics darrere que les sustentin". Vila ha afegit que, en aquests casos, el pla no especifica aquestes necessitats d'aigua.

Per això, el conseller ha advertit que "és un pla que neix mort", perquè s'haurà de revisar el 2015, i ha afegit que "hem de desmuntar-lo, i el desmuntarem". Per aquest motiu, el Govern ha decidit denunciar aquest pla davant la Comissió Europea.

stats