SOCIETAT
Societat 10/01/2012

El Govern reforçarà la protecció de les dones maltractades

El departament d'Interior aplicarà a partir d'aquest gener un nou pla per pautar el control de les víctimes de violència de gènere

Laura Díaz-roig/joan Serra
1 min
LA VALENTIA DE LES VÍCTIMES 
 Les dones maltractades s'han manifestat periòdicament contra la violència masclista, com en aquesta concentració a Barcelona.

BarcelonaEn els primers dies de l'any s'han registrat tres morts violentes de dones, l'última de les quals a Tarragona aquest diumenge, un cas que encara està en fase d'investigació. Decidit a combatre la violència de gènere, el Govern fa temps que treballa en un nou pla, que es posarà en pràctica a partir d'aquest mes de gener, per reforçar la protecció a les dones maltractades. El pla, que es desplegarà de forma progressiva a totes les regions policials de Catalunya aquest 2012, estarà dotat d'un programa informàtic que avaluarà el risc de les víctimes de patir noves agressions, i pautarà el seguiment de cada cas. "Quan analitzem l'ecosistema de la víctima, potenciem la prevenció", explica el director general d'Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez. Interior també perfeccionarà la col·laboració amb altres quatre departaments de la Generalitat: Benestar Social, Salut, Ensenyament i Justícia.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM

stats