Ensenyament
Societat 15/09/2011

El Govern obre un web per orientar les famílies en l'educació dels seus fills

Rigau diu que cal combatre "la visió utilitarista de la família". El web dóna pautes per inculcar bons hàbits de salut i de relació social

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl departament d'Ensenyament ha posat en marxa un web dirigit a les famílies que, a més de centralitzar tota la informació relativa a l'escolarització dels nens, dóna orientacions per a l'educació de nens i adolescents. Els pares hi trobaran consells sobre com inculcar als seus fills bons hàbits alimentaris i de salut, "i també els hàbits personals i socials", segons ha explicat avui la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

"S'ha instal·lat una visió massa individualista i utilitarista de la família i cal recuperar la solidaritat intergeneracional i intrageneracional", ha dit Rigau. Amb les orientacions que dóna el nou portal per a les famílies, el Govern intenta combatre "el divorci actual entre els valors finalistes que tothom diu que comparteix, com la solidaritat, la tolerància o l'esforç, i la praxi quotidiana d'aquests valors".

Així, a més de vídeos explicatius sobre bons hàbits concrets, com el d'esmorzar bé, també centralitza tota l'oferta de formació per a pares i famílies en temes diversos, des de xerrades sobre drogues i sexualitat per als pares de fills adolescents fins a tallers sobre la cura dels nens de 0 a 3 anys, per exemple. "El que pretenem no és tant oferir cursets com donar-los instruments per aprendre a ser pares", ha explicat Rigau.

El portal, que agafa exemple d'altres webs per a famílies com les del govern francès o l'italià, busca la "coresponsabilitat dels pares" en l'educació dels fills, per tal que "no ho deleguin tot a les escoles i els professors", i explica a les famílies "què vol dir portar els nens a l'escola en condicions d'educabilitat", segons ha apuntat la consellera.

stats