Societat 01/08/2012

El Govern ha recaptat 10 milions d'euros en un mes amb l'euro per recepta

Unes 250 persones s'han negat a pagar-lo, una xifra que suposa el 0,03% del total de les receptes emeses

Ara
1 min
Mentre el sistema informàtic no estigui disponible, els farmacèutics lliuraran un justificant als usuaris en què s'especificarà l'aportació que hauran de fer.

BarcelonaEl Govern ha recaptat 10 milions d'euros amb la mesura de l'euro per recepta, impulsada fa un mes. Així ho ha assegurat el conseller de Salut, Boi Ruiz, en declaracions a Catalunya Ràdio, on també ha donat dades sobre les persones que s'han negat a pagar aquesta taxa: unes 250, que suposen al voltant d'unes 500 receptes. Ruiz ha dit que és una xifra testimonial, perquè només representa el 0,03% del total de les receptes.

El conseller ha fet un balanç d'aquest primer mes d'implantació. Ha assegurat que una de les qüestions que perseguia l'euro per recepta era eliminar la compra i el consum dels medicaments que s'adquireixen "per si de cas", però que encara s'ha de veure si hi ha gent que deixa de prendre aquests medicaments que no són del tot necessaris.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Aquest dimecres, els catalans comencen a pagar també el copagament estatal en funció de la renda.

stats