Societat 22/04/2015

El Govern, molest perquè Sistach imposa una missa catòlica en el funeral per les víctimes de Germanwings

La cerimònia tindrà lloc dilluns a la Sagrada Família. El Govern vol un acte obert a totes les confessions i també als no creients, però el cardenal s'hi nega

Efe
2 min
La placa en català per homenatjar les víctimes de l'accident de Germanwings

BarcelonaEl Govern està molest amb l'actitud del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, perquè no atén les seves peticions perquè el funeral per les víctimes de l'accident de l'avió de Germanwings no sigui una missa estrictament catòlica i s'obri a altres religions. Fonts coneixedores de les negociacions que s'estan portant a terme per organitzar el funeral, que se celebrarà dilluns que ve a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona i al qual assistiran el president Mas, Mariano Rajoy i els reis d'Espanya, han explicat a Efe que tant el govern català com l'espanyol estan d'acord que se celebri una "cerimònia de la paraula" i no una missa únicament catòlica.

La idea dels dos executius és oficiar una cerimònia similar a la que es va celebrar a la catedral de Colònia per retre homenatge a les 150 víctimes de l'avió que es va estavellar als Alps francesos el passat 24 de març. No obstant això, aquesta idea ha topat amb una actitud tancada del cardenal arquebisbe de Barcelona, que únicament ha accedit a permetre que després de la missa catòlica, a la basílica de la Sagrada Família, puguin prendre la paraula durant uns pocs minuts representants de les confessions jueva, evangèlica i musulmana.

Les fonts han explicat que és l'entossudiment del cardenal el que impedeix la celebració d'una cerimònia més oberta a totes les religions i fins i tot als no creients, malgrat que el Govern li ha mostrat cartes amb peticions de familiars de les víctimes partidaris de què no sigui una cerimònia estrictament catòlica.

El cardenal Sistach té previst oficiar aquest dijous al Palau de la Generalitat la tradicional missa de la festivitat de Sant Jordi, a la qual assistirà el president Mas. En aquest marc el Govern tornarà a sol·licitar a l'arquebisbe de Barcelona una cerimònia més plural.

stats