Societat 11/12/2015

El Gran Recapte aconsegueix 4.642 tones d'aliments

L'organització ha donat a conèixer la xifra final i ja ha començat a repartir els aliments que arribaran a més de 250.000 persones

Thaïs Gutiérrez
2 min
Els voluntaris classifiquen el productes que van recollint al Gran Recapte /ACN

BARCELONALa setena edició del Gran Recapte d'Aliments ha tancat amb una xifra espectacular: 4.642.000 quilos d'aliments recollits. Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya han assolit així una xifra final similar a la que es va arribar en la passada edició, quan se'n van recollir més de 4,6 milions.

Sabine Hindersin, coordinadora de la campanya, ja es va mostrar molt contenta amb les xifres provisionals del 28 de novembre. “Estem molt contents, això ha anat molt bé tot i que patíem una mica perquè el Black Friday i el partit del Barça a la tarda ens pogués perjudicar, però no ha estat així, la gent s’ha bolcat en aquesta iniciativa”. Hindersin va destacar, per sobre de tot, “la gran feina que fan els voluntaris”, i va reconèixer que “sense ells, el Gran Recapte no existiria”.

Aquest divendres ha finalitzat la classificació i tots els aliments han quedat etiquetats i emmagatzemats en menys de dues setmanes. Enguany es destaca que el valor nutritiu i econòmic dels aliments donats ha estat superior a la de l'any passat. Les quantitats recollides dels ciutadans han estat 4.435.000 quilos, als quals s'han d'afegir els 207.000 quilos addicionals de les cadenes de distribució. Per demarcacions, a Barcelona s'han recollit 3.092.000 quilos. A Lleida la xifra ha arribat als 305.0000 quilos, mentre que a Tarragona ha assolit els 530.000 quilos.

Alguns dels aliments recaptats ja s'han començat a repartir a les 700 entitats col·laboradores dels Bancs dels Aliments des del passat dimarts 1 de desembre. Aquests aliments arribaran a més de 250.000 persones a tota Catalunya.

Carme Forcadell, voluntària

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es va voler sumar als més de 25.000 voluntaris que han participat en el Gran Recapte i va estar col·laborant en les tasques de classificació a la Zona Franca. Forcadell va dir que és "una iniciativa per enorgullir-se de la societat catalana".

Carme Forcadell, aquest matí, a la Zona Franca on es classifiquen els aliments / TWITTER @ForcadellCarme

La jornada va comptar amb la participació d'alguns artistes, com el grup New Dixie Jazz Band, que va fer un recorregut musical animant el Mercat de Santa Caterina, el de la Concepció i el d'Hostafrancs, a Barcelona. El grup infantil Macedònia, per la seva banda, va dinamitzar amb les seves cançons quatre punts de recollida i, a més, va volgut recordar la necessitat d'adquirir hàbits alimentaris saludables des de ben petits.

Productes d'higiene personal, també

A Lleida, en un dels supermercats que ha participat en la iniciativa, una de les voluntàries, Marisol Laguna, recordava en declaracions a l'ACN que també es necessiten productes d'higiene personal, com "bolquers, pasta de les dents, sabó o compreses", i una de les coordinadores, Laura Delgado, destacava que aquestes iniciatives "són molt importants perquè la gent s'adoni de la necessitat real que patim tots, ja que avui li toca a un però potser demà sóc jo, i un granet de sorra entre tots hi fa molt".

stats