La Grossa de Cap d'Any punxa: només es venen dos números del primer premi

El segon premi es reparteix entre 18 guanyadors de Barcelona, l'Hospitalet i Sant Pere de Ribes

ARA
3 min
L'estanc que ha repartit la Grossa de Cap d'Any, amb la persiana tancada.

BarcelonaUna Grossa de Cap d'Any escarransida i aigualida que mostra fins a quin punt li està costant fer-se un forat a aquesta rifa de la Generalitat una setmana després de la tradicional espanyola de Nadal. En l'última oportunitat del 2023 per obtenir un pessic de sort, el primer número de la loteria de la Generalitat ha anat a parar al número 08702: 200.000 euros per butlleta. Però només hi ha dos guanyadors: un que va comprar el número per internet i un altre en un estanc del número 59 del carrer Ramon Llull de la localitat de Sant Boi de Llobregat. En total, doncs, s'han repartit 400.000 euros. La resta del premi quedarà per a les arques de la Generalitat, una circumstància que recorda la del 2014, quan no es va vendre ni un sol número de la Grossa i el premi va quedar desert.

La paradoxa del sorteig d'aquest diumenge és que han repartit més diners el segon premi i la Dooble, la loteria que la Generalitat ha posat en marxa per ajudar a finançar les associacions sense ànim de lucre i que, coses de l'atzar, en aquesta edició també ha caigut a Sant Boi. Amb les seves participacions, el cau Sant Ramon Nonat de la ciutat ha distribuït un milió d'euros.

La Grossa celebrant el segon premi d'un estanc de l'Eixample de Barcelona.

Poc després del sorteig i, encara sense conèixer la punxada del primer premi, l'estanc santboià, situat al barri Ciutat Cooperativa - Molí Nou, estava tancat i barrat com un diumenge qualsevol. Potser els responsables del negoci havien decidit que l'escàs èxit en la venda de la Grossa feia presagiar poques aglomeracions i mostres d'alegria.

Amb aquesta perspectiva Loteries de Catalunya ha improvisat un nou escenari per fer la foto de rigor del capgròs de la Grossa, i ha traslladat la celebració a un altre estanc, al carrer Urgell de la capital catalana, que ha venut part del segon premi, el 50913, dotat amb 65.000 euros per cada bitllet. Altres localitats premiades han estat l'Hospitalet de Llobregat i Sant Pere de Ribes. També d'aquest número se n'han venut pocs bitllets, concretament 18. El número anterior i el posterior rebran 650 euros.

El tercer premi ha estat per a un número molt baixet, el 01411, que s'ha distribuït bàsicament a Sant Vicenç dels Horts, i en grau més baix a Salt, Calaf, Badalona i Molins de Rei. Els afortunats que hagin comprat aquest número rebran 30.000 euros per cada butlleta. Loteries informa que s'han venut tots els números d'aquest tercer, així que hi ha 50 guanyadors.

La loteria de les entitats

Abans del gran sorteig s'ha fet el de la Dooble, que per segon any la Grossa destina a ajudar al finançament d'entitats socials. També en aquesta ocasió Sant Boi de Llobregat ha estat la població amb més sort, ja que l'Agrupament Escola i Guia Sant Ramon Nonat de la ciutat ha repartit el primer premi, el 08830. La curiositat d'aquest número és que és un dels codis postals de Sant Boi i ha deixat un milió d'euros entre els que han comprat participacions del cau. Per a l'entitat de lleure (que ha concentrat les mostres d'alegria santboienques, a diferència de l'escena del quiosc) li queden nets 30.000 euros que serviran per renovar material de muntanya i per celebrar l'any vinent el seu seixantè aniversari, han explicat alguns dels seus membres a TV3.

Els dos segons premis, dotats amb 250.000 euros, han estat el 68943, que ha tocat al Club Handbol Móra la Nova, i el 16913, triat per la Penya Barcelonista de Vidreres. Pel que fa als tres premis de la Dooble, amb 100.000 euros cadascun, són el 17520, que s'ha endut l'ANC Cerdanya de Puigcerdà; el 03547, que ha tocat al Futbol Club Oló de Santa Maria d'Oló, i el 25478, que ha anat a les butlletes de l'Associació Armats de Mataró. Aquest any a la Dooble hi han participat 625 entitats socials sense ànims de lucre de Catalunya.

L'any passat la Grossa de Cap d'Any va anar a parar a Barcelona, on es va distribuir íntegrament el 03829, que va repartir, per cada butlleta, 200.000 euros. Tots els bitllets premiats els va vendre un supermercat de la cadena Sorli al barri de Gràcia. L'encarregada de l'establiment desconeixia qui havia comprat les butlletes premiades: "Suposem que són clients del barri, d’aquells que venen cada dia". El segon premi va caure no gaire lluny, a Sant Just Desvern, i el tercer va portar la sort a Cardedeu, al Vallès Oriental.

stats